Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Wat te lezen na... 'De wandelaar' van Adriaan van Dis

door Hebban Crew 1 reactie
In november leest heel Nederland één boek. Het thema van 2021 is 'Over de grens', waarvoor het boek 'De wandelaar' van Adriaan van Dis uitgekozen werd. Heb je de roman inmiddels uit en wil je meer lezen binnen hetzelfde thema? Hebban geeft tips in de categorieën Parijs, een hond in een boek, wandelboeken, en boeken over migranten, vluchtelingen of daklozen.

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Vanaf 1 november heeft de bibliotheek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau gegeven aan lezers, die het boek massaal opengeslagen hebben. Er werd voor het thema 'Over de grens' gekozen omdat het leven van veel mensen zich het afgelopen jaar tussen vier muren heeft afgespeeld. Reizen hoeft niet altijd fysiek te gebeuren. Met een boek reis je immers in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924.

Na het uitlezen van De wandelaar kunnen lezers allereerst terecht op de landelijke discussiepagina, waar iedereen die het boek gelezen heeft aan mee kan doen. Beviel de roman goed en zou je graag meer willen lezen over de verschillende thema's die in het boek ter sprake kwamen? Hebban helpt met een handige listmania!

Parijs

(97)
Maak een wandeling door de geschiedenis van Parijs aan de hand van twee families die elkaar op elk gebied beconcurreren. Door hun ogen zie je de stad groeien tot de metropool van vandaag.
(25)
Het paard Paras komt na een wandeling in Parijs terecht en maakt daar nieuwe dierenvrienden. Als ze de jongen Étienne ontmoet bloeit er een vriendschap op, maar de winter komt eraan.
(73)
Nadat hij hersteld was van een oorlogsverwonding in Italië, verhuisde Hemingway in 1921 naar Parijs. Op briljante wijze brengt hij de uitbundige stemming na de Eerste Wereldoorlog tot leven.
(1)
Terwijl zijn kompaan uitgroeit tot een nationale held, wordt Jan Doornik vergeten. Friso Schotanus ging in Parijs op onderzoek uit en vond een man die worstelde met zichzelf en met het leven.

Een hond in een boek

(1431)
De roman beschrijft een dag uit het leven van Henk. Een doodgewone zaterdag? Nee, toch niet. zijn hond blijkt ziek. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd.
(118)
Een hond wordt tijdens zijn reis door verschillende passanten opgevangen. Hij verandert de levens van iedereen die hij tegenkomt, maar het gaat hem om één specifiek leven, dat hij móét zien te bereiken.
(27)
Als een ontevreden schrijver en zijn vrouw een opdringerige zwerfhond vinden, wil het dier hun huis niet meer uit en wordt hun gezinsleven op de kop gezet. Een voor een verlaat iedereen het nest.
(41)
Net als iedereen droomt ook de temperamentvolle hond Kroezel van een mooie toekomst. Elke winter overvalt de duisternis haar opnieuw, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar dromen na te jagen.

Een wandelboek

(20)
Nergens wordt zoveel gewandeld als in het werk van J.J. Voskuil. Vanaf de jaren vijftig maakte de auteur jaarlijkse wandeltochten, maar ook in zijn romans wandelt alter ego Maarten Koning wat af.
(26)
Jannah Loontjes vertrekt met haar geliefde naar Umbrië om daar in de voetsporen te treden van haar literaire heldin Frida Vogels. In 1968 wandelde Vogels met haar man van Perugio naar Spoleto.
(159)
Als haar zoon Ofer bijtekent in het leger, besluit moeder Ora zonder haar zoon de door hen voorgenomen trektocht door Israël te maken. Door de natuur in te trekken hoopt ze slecht nieuws te snel af te zijn.
(29)
Mensen laten sporen na; paden die in de loop der tijden zijn uitgesleten. Macfarlane volgt deze paden en spoort de verhalen op die ermee verbonden zijn, zich richtend op de door mensen bestreden natuur.

Migranten, vluchtelingen of daklozen

(1254)
Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn.
(18)
Het effect van de industrialisering in een kleine, geïsoleerde kustplaats in Noorwegen is gigantisch. De jonge Edevart, zwerver tegen wil en dank, wordt op sleeptouw genomen door August, de wilde vrijbuiter.
(22)
Asad zwerft door zuidoostelijk Afrika, overgeleverd aan de gunsten van verre familie en grillige vreemden. Toch blijft hij ondanks de eenzaamheid zoeken naar zijn kans op een beter leven.
(3426)
Raynor Winn en haar man raken hun huis en bedrijf kwijt. Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht langs de South West Coastal Path richting een onzekere toekomst.Over de auteur

Hebban Crew

2541 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Wat te lezen na... 'De wandelaar' van Adriaan van Dis

 

Gerelateerd