Advertentie

Alex Marwood

Spots 1 beschrijving bewerken

Alex Marwood (1960) is het pseudoniem van de Britse auteur en journalist Serena Mackesy. Ze studeerde aan Oxford waar ze haar bachelor voor Engelse literatuur behaalde. Mackesy vestigde in 1999 al haar naam met de comedy roman The temp  (1999), dat direct in de top tien van The Sunday Times belandde. Daarna volgden nog drie romans in dit genre, maar na 2008 gooide Mackesy het roer om: ze wilde misdaadromans gaan schrijven. Om niet te worden geassocieerd met het genre van haar vorige boeken, koos ze voor het pseudoniem Alex Marwood. 

In 2012 schreef ze haar thrillerdebuut Tweespalt   (The wicked girls), een psychologische thriller, die al snel een bestseller werd. Het boek werd genomineerd voor zowel de Edgar Allen Poe Award als voor de ITW (International Thriller Writers) Award, waardoor het automatisch op de 'Stephen Kings Ten Best Books of the Year'-lijst terechtkwam.
Een jaar later volgde haar tweede thriller The killer next door, waarover Stephen King twitterde dat hij het nog beter vond dan The wicked girls

Laatste bewerking door Kitty van der Panne op 24/04/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Readers Café / Let's Twist!
19 juni 2019 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken