Niemand komt je redden: eerder een roman dan de naam thriller waardig.

Booklover90 Booklover90
28 mrt 2020

Ik heb een aantal maanden geleden haar tweede boek: "Waar is ze" gelezen en ik moet eerlijk toegeven dat ik die een stuk beter vind dan haar nieuwste boek: "Niemand komt je redden"
Ik heb deze zonet uitgelezen maar de spanning was naar mijn inziens toch ver te zoeken en dat terwijl op de kaft staat te lezen hoe hij wordt aangeprezen door The king of horror: Stephen King.

Het verhaal wordt afwisselend verteld in het heden en het verleden. Het grootste deel gaat over de sekte en leest meer als een roman, niet als een thriller. Al snel kom je te weten dat niet alles er rooskleurig en maneschijn is zoals je dat zou verwachten van een sekte zoals De Ark. Het is in deze hoofdstukken dat je de personages goed leert kennen en je pas echt goed kan lezen wat een leven in een sekte allemaal kan aanvangen met je mentale gezondheid.
In de hoofdstukken over het heden zit veel minder diepgang, het gaat vooral over hoe de leden zich moeten aanpassen aan een totaal andere en nieuwe wereld die voor hun onbekend is. Al snel heb je als lezer door dat hun bedoelingen niet altijd even zuiver zijn en ze gewoon vooral terug willen naar hun oude wereld en daar heel wat voor over hebben. Zo schuwen ze bv niet om familie te vermoorden als hun dat zo beter uitkomt.

Ik ben blij dat ik het boek toch heb uitgelezen al was het maar voor te weten hoe het nu allemaal in zijn werkt gaat in zo een sekte, maar of ik nog een volgende van haar lees betwijfel ik. Tenzij de reacties heel erg lovend zijn.

Meer recensies van Booklover90