Deklokkenluider

De klokkenluider

42
Rank 5596 Gelezen 60 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 19 Favoriet 0 Recensies 10
Thrillers & Spanning   Topics 0

Vijftien jaar geleden schrok Nederland op door aanslagen op benzinestations en supermarkten, culminerend in het opblazen van het huis van staatssecretaris Aad Kosto en een bomexplosie in het ministerie van Binnenlandse Zaken. Verantwoordelijk was de mysterieuze actiegroep RaRa (Revolutionaire Anti-Racistische Actie). Ondanks een fanatiek jagende BVD en recherche werden de daders nooit gepakt.

Wouter Burger is het prototype van een zondagskind. Net vijfendertig jaar oud is hij de gedoodverfde kroonprins van de Partij van de Arbeid: een charmante en charismatische man die zojuist voorzitter is geworden van een belangrijke Kamercommissie. Wouter is gelukkig getrouwd met Marion, die in verwachting is van hun eerste kind. Een modelhuwelijk, een modelpoliticus.

Marions wereld stort in wanneer Wouter bij een verkeersongeluk om het leven komt. Niet lang na de begrafenis komt ze er tot haar verbijstering achter dat haar man nooit op de plaats van het ongeval kan zijn geweest. Samen met haar vriendin, Wouters voormalige fractie-assistente Chantal, ontdekt Marion dat Wouters dood geen ongeval, maar moord in koelen bloede was. Dan begint een zenuwslopende speurtocht binnen een netwerk van intriges, ten slotte voerend naar de schokkende en gevaarlijke ontdekking wie en wat RaRa eigenlijk is.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
De klokkenluider
Uitgeverij
Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
ISBN
9789074336918
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

Een goed geschreven, spannend verhaal

door Marco Books op 01-07-2003

spannend verhaal,Ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek schreef Tomas Ross dit boekje. Het thema van de Maand van het Spannende Boek is True Crime. Hoewel Ross inderdaad de echte feiten neemt, verzint hij er een heel verhaal omheen dat waar gebeurd had kunnen zijn. Zelf noemt hij dat faction. Wat de echte feiten zijn in De klokkenluider, is lang niet altijd duidelijk. Het gaat onder...


Lezersrecensies (9)

korten weinig verdieping

door: Annechien 1 like
Dit is een leuk boekje als je in een drukke tijd zit. Je hoeft weinig te onthouden. Kan me de rara nog wel herrinneren maar verder zei het boekje me niets. D e ontknping vond ik ook weing zeggend, werd je ook inderdaad door de strot geboord. Leest plezierig maar blijft volstrkt niet hangen.

Overrompelend, te veel te snel

door: Bibi Boom 1 like
Kreeg het gevoel dat de auteur een heel boek van 300 pagina's in novelle-formaat heeft geprobeerd te proppen. Het begin gaat in sneltreinvaart, het plotje wordt je door de strot gedouwd zonder dat je de kans krijgt om de hoofdpersonen te leren kennen. Je hebt geen idee van wat hen beweegt, hoe hun...

Ross heeft me geintrigeerd

door: Miranda Jansen 1 like
"True crime" was het thema van de Maand van het spannende boek van dit jaar. Ik was eigenlijk zelf niet zo bekend met het fenomeen true crime boeken. Een mooie kennismaking dus met het genre, dit boekje van Tomas Ross, dat werd aangeboden in de maand van het spannende boek. Het boek handelt over de...

door: Woordenaar-467 1 like
In tegenstelling tot eerder in De vlucht van de 4de oktober weet Ross nu wel een spannend verhaal te vertellen. Niet zozeer de vraag of Wouter Burger vermoord is staat centraal maar de vraag waarom. Wederom behoort de AIVD tot de schurken, of op zijn minst tot een schimmige organisatie die het niet...

door: Thompie-925 1 like
Het boek op zich is goed opgebouwd, maar de ontknoping is zeer slecht. Je verwacht veel, en dan komt Ross met een slecht stuk gezeur dat nergens over gaat. Tomas Ross heeft zeker beter dingen geschreven.

door: Elvee-1885 1 like
Een successchrijver die voor de junimaand een flodderig geschenkboekje neerkwakt: Tomas Ross zet een traditie voort. De klokkenluider gaat over de dood van politicus Wouter Burger en de terreurgroep RaRa. Die groep is nooit ontmaskerd, maar Ross zou Ross niet zijn als hij dat hier niet in een...

door: Jan-Pieter-3268 1 like
Redelijk verhaal omdat het spanning in een klein boekje weet te stoppen en het verhaal je in het begin wel pakt, halverwege raak je enigzins in slaap en begint de ongeloofwaardigheid en toeval je te ergeren en denk je even snel uitlezen dan kan ik het weer wegleggen... Ross heeft beter geschreven.

door: PW-3470 1 like
Dit boek was werkelijk een genot om te lezen. Het leest makkelijk weg en geeft een goede realiteit. Tomas Ross overtreft zich nu ook weer met de 6de mei!!!


door: Sjaak-4040 1 like
Wat een waardeloos, slecht geschreven jongensboekje. Het is het papier waarop het gedrukt staat niet waard! Zonde van je tijd. Geen verrassing, geen spanning. Rommel!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook