De Cock en de rituele moord

15

Baantjer 74!

De Cock krijgt te maken met persoonlijke sores...

Kort na elkaar worden er twee vermoorde prostituees op verschillende plekken in Amsterdam gevonden. Tot grote ontzetting van De Cock zijn de meisjes na hun dood ritueel verminkt. Is hier een gestoorde seriemoordenaar aan het werk? Tijdens zijn onderzoek naar deze moorden komt De Cock (met ceeooceekaa) terecht in het Amsterdamse prostitutiecircuit en wordt hij geconfronteerd met een vrouw, met wie hij zelf een verleden heeft. Maar dat is niet eens zijn grootste persoonlijke sores, want die komt van hogerhand. Buitendam deelt De Cock mee dat hij met pensioen mag, een bericht dat grote gevolgen heeft voor De Cocks zelfvertrouwen en voor zijn humeur... .

Appie Baantjer, een van 's lands meest geliefde schrijvers, heeft De Cock onsterfelijk gemaakt. Auteur Baantjer was altijd vol lof over de tv-serie Baantjer en over de hoofdrol van Piet R?mer.

'Het boek hield me gegijzeld vanaf de eerste bladzijde en liet me pas los toen de moord was opgelost. Een klassieke Baantjer!' ?zcan Akyol, auteur van de bestseller 'Eus'

Verschenen in
Serie
De Cock (74)
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
22 februari 2016
Uitgeverij
De Fontein Romans & Spanning
ISBN
9789026135835 , 9789026135842 , 9789036429337

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijHebban recensie

Inhoudelijk vrij weinig om het lijf

door Cees van Rhienen op 11-03-2014

De serie rondom rechercheur Jurriaan de Cock (met ceeooceekaa) van Appie Baantjer kan bijna tot cultureel erfgoed worden verheven. Met vele tientallen uitzendingen jarenlang op tv is De Cock, vereeuwigd door Piet Römer, bij jong en oud in Nederland en Vlaanderen even bekend als geliefd. Net zo bekend zijn de tientallen Baantjerboeken die door de jaren zijn verschenen.

In eerste instantie...


Lezersrecensies (1)

Geen Baantjer zoals je mag verwachten

door: Jack Schlimazlnik 1 like
De Cock en de rituele moord staat op naam van Appie Baantjer, maar is voor zover ik kan nagaan niet door hem geschreven. De tekst lijkt een bewerking te zijn van het script voor De moord in het verleden, uit de serie Baantjer. Daardoor kwam het verhaal mij heel bekend voor en inderdaad:...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic