De jury

210

Top25's 11 Hebban 1000 423
Vlak buiten het plattelandsstadje Clanton in de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi vindt een afschuwelijk misdrijf plaats. Het tienjarige negermeisje Tonya Hailey wordt ontvoerd, mishandeld en meerdere malen verkracht door twee blanke jongens. Ternauwernood overleeft ze het drama, maar haar leven is voorgoed verwoest.

Tot grote opluchting van zowel de zwarte als de blanke bevolking worden de daders snel gepakt. Maar Tonya's hevig geemotioneerde vader heeft weinig vertrouwen in justitie en neemt het recht in eigen hand. Hij vermoordt de twee verkrachters van zijn dochtertje. De rollen zijn nu omgedraaid. Het is nu Hailey die terecht moet staan. De aanklager en de rechter zijn blank, de verdachte is zwart. Jake Brigance, verdediger van 'kleine' criminelen als winkeldieven en dronken automobilisten, neemt de verdediging op zich. Zijn opponent is een zeer ervaren aanklager die de hele zaak wil gebruiken als publiciteitsstunt.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Time to Kill
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Maaike Bijnsdorp
Laatste editie
22 oktober 2013
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022981030 , 9789022982709 , 9789022982907 , 9789022987919 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,50
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (5)

Een must read voor iedereen die weleens met racisme te maken heeft (gehad)

door: Liesbeth Jochemsen 1 like
Een aangrijpend en indringend verhaal over een racistisch stadje in de Verenigde Staten van niet zo heel lang geleden. Het verhaal grijpt je vanaf de eerste bladzijde en zet je aan het denken over begrippen als racisme en gerechtigheid. Een must read voor iedereen die weleens met racisme te maken...

door: Helenagoyvaerts 1 like

Brigance wordt geacht Hailey van de doodstraf te onthouden. Echter blijkt dit niet zo’n simpele opdracht omdat de scheiding tussen blanken en zwarten nog maar net in de praktijk was gesteld. Bovendien was deze scheiding verre van effectief in Mississippi door de vele zwarten die er voormalig aan...

door: Gijs-535 1 like
Net als alle andere boeken van John Grisham vond ik dit een goed boek. Leest lekker weg, maar zit ook spanning in. Het einde is wel voorspelbaar, maar het verhaal is heel meeslepend.

door: Maura-3480 1 like
De jury van John Grisham is een fantastisch geschreven boek met een geweldig verhaal. Het leest heel vlot en is totaal niet langdradig (wat je wel hebt bij The Cliënt van John Grisham).

Het verhaal speelt zich af in het dorpje Clanton, waar de scheiding tussen zwart en blank nog maar pas opgegeven...

door: Peter De Meyer 1 like
De jury is zeker een van de betere Grisham-boeken. Vandaar dat men dit werk ook verfilmd heeft in 1996, wat meteen een succes werd. Ik had de laatste bladzijde van De jury nog maar net gelezen, of ik was al een uur later bezig met het bekijken A time to kill. En om eerlijk te zijn, zoals bij de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic