De duivel draagt het licht

145

Spots 1

Een vrouw van een jaar of zestig komt verward het politiebureau binnen om iemand als vermist op te geven. Ze komt niet goed uit haar woorden, maar de politie vermoedt dat het om haar man gaat. De mogelijk licht demente vrouw wordt gerustgesteld en weer naar huis gestuurd.

In haar kelder houdt zij echter iemand gevangen: een jongen die geprobeerd heeft in te breken, maar daarbij van de keldertrap is gevallen en zijn rug heeft gebroken. Ze heeft de jongen in haar macht en doet niets om hem te redden, behalve dan haar vergeefse bezoek aan het politiebureau...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Djevelen holder lyset
Serie
Konrad Sejer (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Annemarie Smit
Laatste editie
20 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Marmer
ISBN
9789076341361 , 9789085490197 , 9789022320464 , 9789022320686 , ...


Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Karin Fossum - Konrad Sejer
06 augustus 2017 13 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 5,00 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 5,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €14,95 bij

bestellen

Advertentie

Hebban recensie

Een absolute aanrader!

door Jeroen Beghin op 13-01-2003

Zeker geen klassiek misdaadverhaal, waarin gewoonlijk een moord of 3 elkaar opvolgen, de macho-detective in het duister tast, maar uiteindelijk toch de oplossing vindt, meestal met hulp van enkele extravagante figuren.

Wel een knappe spanningsopbouw met enkele verrassende wendingen. En een volstrekt normale politie-inspecteur, met zijn eigen twijfels en problemen. Een absolute aanrader!

Lezersrecensies (15)

Bijzondere opbouw.

door: Cor Sica 1 like
Meestal weet je pas aan het eind van het boek wie 'het' gedaan heeft. Bij dit boek is het anders om. Je leest afwisselend het verhaal van slachtoffer en dader. Dat maakt het minder spannend maar niet minder boeiend. Prima geschreven boek. Het duurde wel even voordat ik in het verhaal zat.

door: Mathias Van Dyck 1 like
Er valt een jonge inbreker van de trap naar de kelder in je huis en
kan niets meer doen. Zou je hem helpen, aangeven, laten lijden?
Een oude dame, wat zou zij doen? Je komt het te weten in “ De
duivel draag het licht”.

Beschrijving:
“Djevelen holder lyset” is geschreven door Karin Fossum in 1998
en...

door: Laura Verwimp 1 like
Beschrijving:
‘ De duivel draagt het licht ‘ van Karin Fossum is een boek van 280 pagina’s vol spanning, leugens en detectivewerk. Het oorspronkelijke boek heeft als titel ‘ Djevelen holder lyset ‘ en is van Noorse afkomst. Het is gepubliceerd in 1998 en daarna vertaalt door Annemarie Smit in...

Karin Fossum is een uitmuntende verteller. Haar reeks rondom inspecteur Konrad Sejer is uniek en maakt van Fossum een auteur van wereldformaat.

door: Eric Herni 1 like
Andreas Winther en Sivert ‘Zipp’ Skorpe zijn vrienden die altijd samen optrekken. Op het oog verwachten ze weinig van het leven: bier drinken en video’s bekijken en voor de rest gewoon een beetje de tijd zien te doden. Om aan geld te komen besluiten ze vrouwen van hun tasjes te beroven, maar als...

door: Jarida-647 1 like
Karin Fossum schrijft adembenemend. Spannend van begin tot einde. Een echte aanrader.

door: Sandra-1259 1 like
Het was een super-boek, maar soms was het een beetje langdradig. Voor de rest werd de spanning echt naar de top gedreven, ondanks dat het eigenlijk nogal voorspelbaar was.

door: Gort-1907 1 like
Een goed geschreven boek, de karakters zijn goed weegegeven maar spannnend? Nee, pas op ongeveer pagina 146 beginnen de personages mij te intrtigeren en daar is het tot op het eind toe bij gebleven..
Als onder een pspychologische thriller alleen het goed uitgesponnen van de karakters van de...

door: Nicky de Cock-2362 1 like
Twee jonge mannen gaan vaak op stap en hebben daar geld voor nodig. Zij proberen een jonge vrouw te beroven die een kinderwagen bij zich heeft. De kinderwagen gaat rijden en de baby valt eruit. Later gaat een van de twee jongens: Andreas inbreken bij een oude vrouw, valt van de trap en breekt zijn...

door: Anna-2582 1 like
Niet zo goed als Fossum's andere boeken. Een beetje te voorspelbaar.

door: Benjamin Mestdagh-3350 1 like
Het was alweer een tijd geleden dat ik nog eens een spannend boek ter hand nam. Op aanraden van moederlief waagde ik mij dan toch maar eens aan Karin Fossum, een schrijfster die mij volkomen onbekend was. "Literaire thriller" stond er in kleine rode lettertjes op de kaft gedrukt. Dat beloofde.
En...

door: Ellen Smid-3758 1 like
Een knap geschreven thriller, met mooi uitgewerkte, aparte karakters. Bij Fossum staat niet de 'almachtige' rechercheur op de voorgrond, die de misdaad wel even zal oplossen. Ik begin Fossum steeds meer te waarderen om haar invoelzame manier van vertellen.

door: Tom Leroy-3628 1 like
Het detectivegenre is heel uitgebreid tegenwoordig, en doorgaans draaien ze allemaal rond hetzelfde: er is iemand vermoord en de politieagent/held lost het telkens op in een pagina of 300. De kracht van dit boek is dat het zich hiervan onderscheidt, door het detectiveaspect een gans andere draai te...

door: Michel (www.boekenforum.be)-3596 1 like
De duivel draagt het licht is de allerbeste thriller die ik ooit heb gelezen. Het heeft de pure Scandinavische ingredienten, zoals eenzaamheid, ouderdom, rustige dorpjes, en misdaad. De sfeer druipt er van af. Het is zeker al een jaar geleden dat ik het heb gelezen, en nog steeds denk ik af en toe...

door: Laura Roest-4336 1 like
Super spannend tot het eind. Karin Fossum is een schrijver die een prachtige plot schrijft, en haar verhalen heel spannende opbouwd. Al denk je al lezend dat je weet hoe het in elkaar zit, je wordt uiteindelijk toch verrast door het einde. Echt een aanrader.

door: anoniem-4580 1 like
Een heel mooi boek. Erg goed geschreven en zeer spannend tot het einde aan toe. Eigenlijk zijn alle boeken van Karin Fossum geweldig!!!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic