Ganymedes 15

, , ,

7

Spots 3

De vijftiende editie van dit beroemde Ganymedes-jaarboek bewijst dat de Nederlandstalige fantastische literatuur springlevend is. Het aantal inzendingen voor Ganymedes overtrof dit jaar onze stoutste verwachtingen. De kwaliteit van het materiaal was hoog en daardoor was het voor de samenstellers zo mogelijk nog moeilijker een keuze te maken dan in voorgaande edities. Daar sta je dan: hongerig, in de snoepwinkel...! We voelden werkelijk fysieke pijn bij het afwijzen van sommige inzendingen, omdat ze gewoon heel erg goed waren, maar er in het jaarboek niet meer bíj pasten. Materiaal dat in deze bundel werd opgenomen is (de lijst is in alfabetische volgorde) afkomstig van van:

Fred R. Bloemink, Bavo Dhooge, Margot Eppink, Adriaan van Garde, Rob Geukens, Anthonie Holslag, Johan Klein Haneveld, Mike Jansen, Jorrit de Klerk, Paul van Leeuwenkamp, Killian McNeil, Remco Meisner, Iane Myre, Marcel Orie, Nienke Pool, Frank Norbert Rieter, Frank Roger, J.J. Sharpe, Gidion van de Swaluw, Lucas Vastenhout en Jacqueline Weers.

In Ganymedes vindt u de actuele staalkaart van de Nederlandstalige fantastische literatuur en kunst. Bekende auteurs fungeren als aanjager voor nieuw, opkomend talent.

Verschenen in
Genre
Korte verhalen , Sciencefiction & Fantasy , Science fiction
Laatste editie
01 augustus 2015
Uitgeverij
Stichting Fantastische Vertelling
ISBN


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Verhalenwevers #10 In het rijk van de steenvorsers
22 oktober 2017 12 reacties
Scifi & Fantasy Club / Verhalenwevers #4 Soma. Geen man maar ook geen jongen
30 juli 2017 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Mooie, diverse bundel

door: Johan Klein Haneveld 1 like
Laat ik gewoon maar beginnen met mijn eindoordeel: Ganymedes 15 was een stuk beter dan Ganymedes 14. En dat niet omdat er dit keer ook een verhaal van mij instond. Dat heb ik tijdens het lezen overgeslagen. Ik had het namelijk al direct nog een keer gelezen toen ik de bundel binnenkreeg, en pas een...

Stichting Fantastische Vertellingen

door: Nienke Pool 1 like
Hierboven staat dat het boek niet langer te verkrijgen is, maar het is eenvoudig te bestellen: http://shop.pr1ma.nl/ganymedes-15.html Ganymedes wordt uitgegeven door de Stichting Fantastische Vertellingen in de Rare Boekjes Reeks. Zonder winstoogmerk en daardoor niet verkrijgbaar bij de grotere...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic