Het grote mosselboek

0

De oester van de armen wordt-ie ook wel genoemd. De mossel. In Het Grote Mosselboek gaan we op zoek naar het hoe en waarom van dit zeediertje. We honoreren de mossel voor haar gigantische betekenis voor de Belgische en Nederlandse horeca, maar zoeken óók de randjes op.
Tuurlijk, in België worden ze doorgaans met friet gegeten (moules-frites) en in Nederland meestal met brood en de drie bekende sausjes. Maar het kan heel anders, zo bewijst dit boek.
Mosselen zijn niet alleen lekker; ze zijn ook erg gezond. Ze zitten tjokvol hoogwaardige voedingsstoffen als eiwitten, mineralen (jodium, fosfor, seleen, koper en ijzer) en de vitamines A, B, C en D. Verder bevatten ze nauwelijks vet; nog geen vier procent. Dit vet is bovendien rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, die cholesterolverlagend werken.
Het Grote Mosselboek is een feest voor iedereen die van het heerlijke diertje houdt, met of zonder friet. Gekookt, rauw of uit de wok met rode peper en wat knoflook. Zeker weten dat je van dit boek trek krijgt. En je leert er een boel van. Van bereidingswijzen via film, literatuur en economie naar de historie. De mossel was er, is er en zal altijd blijven bestaan. Eet smakelijk!
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
20 juli 2013
Uitgeverij
Trichis Publishing B.V.
ISBN
9789490608576 , 9789058269621

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic