Het kleine shinrin-yoku boek

2

Hoe de kracht van de natuur je leven verandert
Shinrin-yoku of bosbaden is een van oorsprong Japans gebruik en wordt ook wel vertaald als 'forest-therapy', vanwege de helende eigenschappen van het bos. Je neemt niet letterlijk een bad, maar dompelt je onder in de natuur waardoor je je zintuigen bewust kunt activeren. Het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking heeft op je lichaam en stress aanzienlijk vermindert.
Dat ontdekte Natascha Boudewijn ook toen haar leven op losse schroeven kwam te staan. De kracht van de natuur veranderde haar leven voorgoed. In dit praktische kleine handboekje legt zij uit hoe shinrin-yoku werkt. Dat doet ze aan de hand van de seizoenen en met inspirerende oefeningen die je niet alleen in het bos, maar ook in het park om de hoek of in je achtertuin kunt doen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
27 augustus 2018
Uitgeverij
Altamira
ISBN
9789401303828 , 9789401303811

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

De natuur in jezelf

door: Martin 1 like
Stel: je bent gestrest en zit 'in je hoofd'. Wat doe je dan? Een bad nemen bijvoorbeeld. Lekker ontspannend. Wist je dat je dit ook kunt doen zonder bad? Je hebt er een bos voor nodig. In Japan nemen sommige mensen een 'bosbad'. Shinrin-yoku heet het. Natascha Boudewijn heeft een klein maar fijn...

Bosbaden

door: Els Van Haute 1 like
Het kleine Shinrin-yoku boek door Natascha Boudewijn De ondertitel is: Hoe de kracht van de natuur je leven verandert. En dat heb ik zelf al mogen ervaren, vandaar mijn interesse voor dit boekje. Natascha had enkele jaren geleden een burn-out, toevalligerwijs kwam ze toen ook vaak in contact met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic