Het stille kwaad

18

Op de dag nadat Brenda Mansholt haar moeder belde om te vertellen dat ze het heeft getroffen met het gezin waar ze als au pair aan de slag zou gaan, wordt ze vermoord aangetroffen in het Bloemendaalse bos.

Rechercheur Jillian Blom en haar collega's gaan op onderzoek uit en al snel wordt er een verdachte aangehouden. Jacob Waterman heeft alle schijn tegen zich. Tegenstrijdige verklaringen en een bedenkelijke reputatie lijken voldoende om hem als dader aan te wijzen. Maar als harde bewijzen uitblijven lijkt de moord op de negentienjarige au pair alsnog een complex mysterie te worden. Jillian ziet zich genoodzaakt zich verder te verdiepen in deze zaak. Haar onderzoek levert verontrustende feiten op. Als ze het vermoeden krijgt dat er een verband bestaat tussen de moord op Brenda en een aantal dodelijke ongevallen uit het verleden, komt de zaak in een stroomversnelling.

Het stille kwaad is een aangrijpend verhaal dat zich laat lezen als een spannende roman over schuld en boete. Met deze roman begint Gerard Nanne aan een nieuwe reeks spannende misdaadromans met rechercheur Jillian Blom in de hoofdrol.

Verschenen in
Serie
Jillian Blom (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 maart 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086600656

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Middelmatige politieroman

door Kaj Peters op 17-04-2009

Een politieroman over een vermoorde au pair, over een vrouw die niet wil accepteren dat haar man de mogelijke dader is en over een belangrijke getuige die vlucht naar het platteland. Dat komt allemaal op het bordje terecht van de vrouwelijke rechercheur Jillian Blom; een kwieke dertiger met besognes op relationeel gebied, want haar man heeft de biezen genomen bij de geboorte van hun geestelijk...

Lezersrecensies (4)

door: Ineke Mulder 1 like
Het was wel even wennen - zonder Benders & Van Es - maar Gerard Nanne is er in Het stille kwaad met rechercheur Jillian Blom weer in geslaagd mij van de eerste tot de laatste bladzijde te boeien. Leuk mens trouwens, Jillian. Goed verhaal ook. Ontroerend en spannend.

Recensie Het stille kwaad

door: Mieke Piersma 1 like
Een boeiende detective en een aangrijpend verhaal over Viola die zich schuldig voelt aan de dood van haar zus.Een prettige schrijfwijze heeft ervoor gezorgd dat ik het boek in één adem uitgelezen heb. Op zich zijn misdaadromans niet echt mijn ding, maar dit boek vond ik wel goed.

Recensie Het stille kwaad

door: lina kramer 1 like
in 1 ruk uitgelezen vandaaag..Wederom een spannend boek van Gerard Nanne..Nu niet met inspecteur Frank Benders in de hoofdrol maar Jillian Blom..Een spannende dectective,zeer de moeite waard.

Recensie Het stille kwaad

door: Joan 1 like
Eerste deel in een reeks met de sympathieke inspecteur Jillian Blom. Hoe bewijs je een moord als meerdere personen de dader in bescherming nemen? De karakters zijn goed uitgewerkt. Een spannende detective.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic