In Europa. Reizen door de twintigste eeuw

219

Gespot 2 Lijsten 4 Top25's 24 Hebban 1000 612
In 2004 verscheen In Europa, de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa, in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn leidraad. Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedauto's in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van de eeuw?

In Europa was meteen na verschijning een enorm succes: er zijn meer dan 350.000 boeken over de toonbank gegaan en de rechten werden aan veertien landen verkocht. Het boek werd ook in het buitenland alom geprezen. Vanaf 11 november 2007 zendt de vpro een grote, 35-delige documentairereeks uit, gebaseerd op In Europa, waarin alle historische plaatsen uit het boek bezocht worden en de Europese geschiedenis aan de hand van het boek wordt verteld.

Na de gebonden editie en de paperback, die meer dan 1200 bladzijden besloegen, verschijnt in november deze ingekorte editie. De inkortingen werden door de auteur zelf uitgevoerd voor de buitenlandse edities; een aantal bijzaken en uitweidingen zijn weggelaten maar de kern van de reis en het verhaal zijn intact gebleven. Voor deze editie schreef Geert Mak een uitgebreid nieuw nawoord.

http://www.ineuropa.nl/
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
12 juli 2017
Uitgeverij
Olympus
ISBN
9789045007397 , 9789045011684 , 9789045011783 , 9789045012681 , ...
Bestel dit boek vanaf  €25,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (6)

Reizen door Europa en haar geschiedenis

door: Saar Thaets 1 like
Ik verslind boeken. Mijn Lief leest rustig en zonder haast. Hij heeft ook nog eens een heleboel andere hobby’s en bezigheden, dus leest hij rustig een boek of drie/vier per jaar. Als hij dan eens heel enthousiast is over een boek, dan is het vast de moeite om het ook eens te lezen! In Europa van...

Zeer onderhoudend boek over de recente Europese geschiedenis

door: Christian Deterink 1 like
Geert Mak kende ik al van “Hoe God verdween uit Jorwerd”. Een prachtige kleine geschiedenis van het Friese dorpje Jorwerd. Zijn verhaal was niet alleen journalistiek (hoe dorpen door sociaal-economische veranderingen uiteen vallen), maar had ook vaak een poëtische toon, door zijn oog voor...

"De eeuw van mijn vader" maar dan over Europa

door: fanyella 1 like
Hoewel niet aan de hand van een familiegeschiedenis, wel een boek in de trant van "De eeuw van mijn vader", maar dan wat grootser aangepakt. Heel mooi en interessant, hoewel alles in één keer lezen wat veel kan zijn.

Verplicht leesvoer voor alle Europese politici en studenten geschiedenis!

door: Nathalie B1 2 reacties 2 likes
Ik realiseerde me amper van waar de Europese landen kwamen aan het einde van de 19de, en het begin van de 20ste eeuw. Met zijn bijna 800 pagina's kan dit boek nog geen volledige beschrijving geven van de geschiedenis van de Europese landen en eenwording natuurlijk. Maar het beeld dat er uit voort...

In Europa: verplichte literatuur op school

door: veravb 1 like
Geert Mak maakt een reis door Europa en door de geschiedenis. Een heel bevattelijk, duidelijk boek over de geschiedenis in Europa, de oorlogen, hoe de landen zich ontwikkeld hebben. Dit zou verplicht moeten worden op school.

Recensie In Europa

door: Claar van Lieshout 1 like
toen in 2004 de eerste druk verscheen van het boek: In Europa van Geert Mak heb ik het meteen gekocht, nu; 4 jaar later nog altijd zeer actueel al was het alleen al door de gelijknamige tv. serie. Daarnaast voor mij: Ik noem het boek ; De Bijbel van onze Geschiedenis .Uitmuntend goed geschreven ,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic