Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lekker Waals

Escavèche proeven in Chimay en er een frisse Chimay bij drinken. Snoepen van Couque de Dinant in Dinant en genieten van Ardense ham in Nassogne. Streekproducten ontdek je best in hun omgeving. Je beleeft er een stad of streek helemaal anders door. Authentieker, origineler, verrassender.

Lekker Waals maakt een rondreis langs de Waalse ‘terroir’. Auteur Erik Verdonck proeft van bekende klassiekers zoals kaas van Maredsous, Rochefortbier of heerlijk wild uit de Ardense bossen. Maar daarnaast ontdekt hij ook minder bekende lekkernijen, zoals de macarons van Beaumont, Waalse jenever, slakken van Seloignes of honingbier uit Rebecq.

Lees het verhaal achter de streekproducten uit het Zuiden van het land en ontdek hoe ze gemaakt worden. Maak kennis met de producent die zijn hart en ziel erin heeft gelegd en ga thuis zelf aan de slag met de recepten uit het boek.

Erik Verdonck werkt al jaren als freelance redacteur voor Culinaire Ambiance. Bij Davidsfonds publiceerde hij eerder Proeven van de echte Ardennen en Dwalen door Wales.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Lekker Waals het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Lekker Waals

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.