Lekker Waals

1

Escavèche proeven in Chimay en er een frisse Chimay bij drinken. Snoepen van Couque de Dinant in Dinant en genieten van Ardense ham in Nassogne. Streekproducten ontdek je best in hun omgeving. Je beleeft er een stad of streek helemaal anders door. Authentieker, origineler, verrassender.

Lekker Waals maakt een rondreis langs de Waalse ‘terroir’. Auteur Erik Verdonck proeft van bekende klassiekers zoals kaas van Maredsous, Rochefortbier of heerlijk wild uit de Ardense bossen. Maar daarnaast ontdekt hij ook minder bekende lekkernijen, zoals de macarons van Beaumont, Waalse jenever, slakken van Seloignes of honingbier uit Rebecq.

Lees het verhaal achter de streekproducten uit het Zuiden van het land en ontdek hoe ze gemaakt worden. Maak kennis met de producent die zijn hart en ziel erin heeft gelegd en ga thuis zelf aan de slag met de recepten uit het boek.

Erik Verdonck werkt al jaren als freelance redacteur voor Culinaire Ambiance. Bij Davidsfonds publiceerde hij eerder Proeven van de echte Ardennen en Dwalen door Wales.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
175
Laatste editie
08 juni 2012
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268495
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic