Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In dit boek wordt het protocol Slaaptraining voor jongeren uitgelegd. Het protocol is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT) en motiverende gespreksvoering. Het boek is bedoeld voor hulpverleners die jongeren (12-19 jaar) behandelen met slaapproblemen, ook als er daarnaast sprake is van andere psychische problematiek. 

Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering laat zien dat slaapproblemen invloed hebben op het dagelijkse functioneren en psychische problemen kunnen veroorzaken of verergeren. Daarnaast kunnen slaapproblemen een belemmering zijn voor de behandeling en het herstel van andere psychische problemen. In dit boek geven de auteurs aan dat veel jongeren onvoldoende gemotiveerd zijn om hun slaapgedrag aan te passen. Daarom is motiverende gespreksvoering een belangrijk onderdeel van het protocol. 

Jongeren kunnen tijdens de behandeling aan de slag met het bijbehorende werkboek Super Slaap Plan.

Slaaptraining voor jongeren op basis van CGT en motiverende gespreksvoering is geschreven door Marije Kuin en Bianca Boyer. Marije is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij Psychologenpraktijk Kuin, Bianca is GZ-psycholoog/docent/onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam en bij Psychologenpraktijk Kuin.

Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
25 oktober 2019
ISBN
9789036823319
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie