Verhalen uit de reddingsboot

4

Na het zeer succesvolle Verhalen uit de ambulance duikt Mariëtte Middelbeek in de wereld van de hulpverlening op het water. De Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voeren jaarlijks duizenden reddingsacties uit op zee, het strand en de binnenlandse wateren.

In Verhalen uit de reddingsboot vertellen reddingswerkers zelf hun verhalen en maken je deelgenoot van hun ervaringen en gevoelens. Het zijn aangrijpende en spannende verhalen. Over de zoektocht naar een op het strand vermist kind, waarbij iedereen in angst is of hij is verdwaald of toch verdronken. Over het uitvaren voor schepen in nood en het bij huizenhoge golven redden van opvarenden.
Stuk voor stuk zijn het meeslepende verhalen, sommige met een goede afloop en sommige met een minder goede afloop, maar allemaal verhalen die boeien van begin tot eind.

'Reanimatie van een drenkeling', geeft het KWC door als mijn twee collega's en ik in de Richel zitten, de snelle rubberboot. Ik noteer de coördinaten en zet direct koers in de juiste richting.
'Nadere informatie bekend?' vraag ik ondertussen.
'Alleen dat het een gehuurd zeiljacht is met een aantal jonge mensen. Ze zijn gaan zwemmen en daar is het misgegaan. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, maar een van de jongens is onder de boot terechtgekomen.'
Ik geef vol gas. Bij een melding als deze telt elke nanoseconde.

MARIETTE MIDDELBEEK is journalist en auteur en heeft inmiddels veertien romans en vier jeugdthrillers gepubliceerd. Daarnaast schrijft ze waargebeurde verhalen, over ervaringen van hulpverleners. In die succesvolle serie verschenen naast Verhalen uit de reddingsboot ook De mensen van de ambulance, Verhalen van de ambulance en Verhalen uit het kinderziekenhuis.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
28 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Marmer
ISBN
9789460683183

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 5,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 5,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic