Wie zal er in het huwelijksbootje stappen?
In Bruiloft in de B&B staat dit keer de liefde volledig centraal. Er staat een huwelijk voor de deur, maar wie mag er in het huwelijksbootje stappen? Hoe zal het met Hanne haar B& B gaan die ze nu grotendeels alleen draait nu haar moeder gelukkig is in de liefde en haar vriend helpt met zijn zaak? Zal Caat de Kock de fijne sfeer uit de twee voorgaande delen weten vast te houden en de lezer te trakteren op een heerlijke feelgood?
Hanne heeft het helemaal voor elkaar. Ze woont nu heerlijk in haar tiny house en haar relatie loopt goed. Ze is helemaal in haar nopjes, zeker nu ieder in haar omgeving ook gelukkig lijkt te zijn. Wanneer Hanne als weddingplanner alles mag regelen voor haar vriendin, komt er veel extra op haar bordje terecht. Alles moet natuurlijk tot in de detail kloppen, van jurk, tot taart en natuurlijk een mooi aangeklede locatie. Samen gaan ze op trouwjurkenjacht en dit levert natuurlijk weer mooie momenten op. Maar dan staat hun vriendin Julia ploteling op de stoep en heeft hard de hulp nodig van haar vriendinnen. Om haar te helpen moet er van alles discreet gebeuren. Maar is dit wel haalbaar? Ondertussen gebeuren er alleen maar verrassende gebeurtenissen die de bruiloft alleen maar lijkt te bemoeilijken. Maar zal het ze lukken om er een onvergetelijke dag van te maken?
Dit keer staat Bruiloft in de B&B weer bol van liefde, hilarische momenten en onbezonnen gebeurtenissen. Maar alles past in elkaar en hierdoor verloopt het verhaal vloeiend door en in elkaar. Echt heel verrassend zijn de ontwikkelingen niet en vond ik dit derde deel juist heel voorspelbaar. Leuk dat er nieuwe personages langskomen en het verhaal net dat beetje meer geven. Toch heeft De Kock weer een heerlijke feelgood geschreven, waarbij de lezer niet echt hoeft na te denken over het verloop. Het is een over de top feelgood verhaal die feilloos aansluit op de twee voorgangers.
Bruiloft in de B&B speelt zich af in het najaar en ik miste toch wel een beetje de gebeurtenissen binnen de B& B. Het draait nu echt om het trouwen en alles daaromheen. Hierdoor is het boek wel meer gekaderd in vergelijking tot zijn voorgangers. De liefde komt veelvuldig aan bod wat helemaal past binnen deze serie. Het is echt zo’n feelgood voor met een warm kleedje op de bank en een beker warme chocomel. Het is zoetsappig, liefdevol en je hoopt zo het beste voor de vriendinnen.
De Kock heeft een fijn en vlot geschreven feelgood geschreven die ik wel kon waarderen. Ik vind haar B&B boeken heerlijk om te lezen en je waant je bijna als een van de vriendinnen van de meiden. Een leuke aanrader voor de liefhebber van feelgood, maar lees de boeken wel op volgorde. Dan geniet je het meest van deze boeken.
Inmiddels zijn alle drie de boeken ook via Koboplus te lezen. Omdat ik een aantal details wel wat miste in dit derde deel, geef ik graag 3.5 sterren.