Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Raven en haar geweldige familie

A van Steeg 27 mei 2024
De niet zo gewone Raven van Marjo de Vroed is een jeugdboek voor kinderen vanaf een jaar of 10. Raven is een 12-jarig meisje die een bijzondere familie heeft en ze is ook nog eens bijna jarig, maar waarom zal haar 13de verjaardag zo bijzonder worden?

Raven woont samen met haar ouders en zusje Lux en lijken op het eerste oog een gewone familie, maar het grote geheim is dat ze allemaal kunnen veranderen in fabeldieren. Haar beste vriend Joris heeft het familiegeheim nog steeds niet ontdekt en ze wil dit graag zou houden. Maar als Joris met de familie mee op vakantie mag en vader een grote bus regelt voor de hele familie, wordt het geheim wel heel lastig verborgen te houden. Want Raven heeft een fabeldierenfamilie en ze zijn allemaal een ander dier. Maar hoe kunnen ze Joris doen geloven dat ze een gewone familie zijn? En hoe houdt Raven haar geheim stil naar Joris?

De niet zo gewone raven is een niet al te lang verhaal die heel vlot en grappig wegleest. Ondanks dat het een bijzondere familie is, is het nergens erg spannend. Dit maakt dat het boek voor de wat oudere kinderen zelfs als grappig bestempeld kan worden. Want er gebeuren natuurlijk hilarische dingen en ze doen zo hun best om Joris iets anders te doen geloven, maar hoe houdt je dit vol?

De Vroed heeft een leuk kinderboek geschreven met De niet zo gewone Raven. Het verhaal is grappig om te lezen en als kind zal je willen weten hoe het met Raven zal vergaan. Want als ze 13 wordt, zal ze ook een fabeldier gaan worden, maar wil ze dit wel? En wat zal ze gaan worden?

Wie op zoek is naar een leuk cadeau voor een beginnende tiener zal met De niet zo gewone Raven waarschijnlijk een leuk boek aan het kind geven. Het verhaal zal door veel kinderen met plezier gelezen worden, vermoed ik zo. Ik las het boek in ieder geval wel met plezier en vind het 4 sterren waard. Een leuke aanrader dus.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van A van Steeg

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?