Geweldig derde deel in deze serie

A van Steeg A van Steeg
25 mrt 2026

De zevende maan van Piergiorgio Pulixi is alweer het derde deel in de reeks en wat keek ik uit om dit boek te lezen. Dit keer worden commissaris Vito Strega, Eva Croce en Mara Rais opgeroepen voor een zaak die veel doet denken aan een oudere zaak. Maar kunnen ze de moordenaar stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen?

In De zevende maan maken we kennis met de ontvoering van een meisje die bij veel mensen geliefd is. Haar ouders hebben een hotel en haar vriend is ook geen onbekende. Maar als er, zonder dat men het in eerste instantie weet, nog een meisje gevangen gehouden wordt, lijken er meer doden te vallen. Als er een dode wordt gevonden, wordt al snel een link gelegd met een oudere zaak en Eva Croce, Mara Rais en Vito Strega worden gevraagd om te helpen met deze moordzaak. Veel gelijkenissen zijn gelijk, maar toch ziet men ook verschillen. Langzaamaan wordt de zaak ingewikkelder en lijkt er meer aan de hand te zijn dan op het eerste oog gedacht. Naast deze zaak lezen we ook het verhaal van de dader. Na geen fijne jeugd hoopt hij nu wat goeds te kunnen doen. Maar hoe ver wil hij hier voor gaan? Uiteindelijk komen de lijntjes samen en komt er een dader in zicht. Maar wie had dit alles kunnen vermoeden?

Pulixi heeft met Het eiland van de zielen en Een steek door het hart al laten zien dat hij tot de top van sterke auteurs behoort. Hij schrijft met een brede pen waardoor de setting leeft, net als de personages. Je ziet de drie al op een terras zitten als ze opgeroepen worden voor deze zaak. Heerlijk om zo beeldend een boek te kunnen lezen die ook nog eens psychologisch heel sterk in elkaar zit. De boeken van de auteur laten je meepuzzelen in plaats van je op het puntje van je stoel te laten zitten van de spanning. Door het boek op te delen in delen, zorgt dat de spanningsboog en de psychologie sterk genoeg blijft. Heel knap gedaan.

De zevende maan is voor mij weer een geslaagd verhaal geworden. Net als bij zijn voorgangers ben ik enthousiast over de schrijfstijl en de gehele opzet van het verhaal. Ik kon me weer helemaal inleven in het verhaal en genoot van de omgeving en de plotwendingen. Ik kijk uit naar het volgende deel in deze reeks. Laten er nog maar veel delen verschijnen. Ik deel wederom 4 sterren uit voor het werk van Pulixi.

Meer recensies van A van Steeg