Een prachtig persoonlijk journal/ zelfhulpboek
Vex King is een bekende bestsellerauteur en nu brengt hij samen met de bekende social mediaster Kaushal Het beste zelfhulpboek uit die jou uitdaagt om met jezelf aan de slag te gaan. Maar is dit een journal net als zovele of is dit echt een interactieve journal die je verder brengt in de reis naar je zelfontplooiing.
Zodra ik het boek had ontvangen, viel mij direct de prachtige hardcover versie op. De kleur is neutraal, wat maakt dat je ook het gevoel krijgt dat deze journal echt iets voor jou persoonlijk is.
In 288 bladzijden kan de lezer elke dag aan de slag. Er staat dagelijks een taak in waarmee je aan je aan de slag kan. Als je dit elke dag volgt, is het boek met een half jaar doorlopen. Elke dag wordt je de vraag gesteld hoe je je hebt gevoeld en wordt er gevraagd het hetgeen je voelde los te laten en op te schrijven. Hierdoor creëer je ruimte voor jezelf om verder te groeien.
Ik had vooral interesse in Het beste zelfhulpboek omdat ik graag een quote en affirmaties lees en deze graag tot me door wil laten dringen. Vaak staan hier zulke mooie en rakende zinnen of woorden tussen. Het boek begint met een woord speciaal voor de lezer om daarna door te gaan naar de inhoud. Dan krijgt de lezer de basisbeginselen van journaling te lezen en hoe je deze kunt gebruiken. Stap voor stap nemen King en Kaushal de lezer mee door dit proces om Het beste zelfhulpboek dat door jou wordt geschreven echt tot jouw journal te maken.
Een prachtige quote die ik tegen kwam was; Mijn kracht is groter dan alle vormen van strijd. Een zin die je op zoveel manieren kunt interpreteren, maar op dat moment bij mij binnen kwam. Wie het boek eerst zal doorbladeren zal zien dat er heel veel ruimte is om iets op te schrijven, in te kleuren of als aantekening op te schrijven. De auteurs hebben dit echt op een hele mooie overzichtelijke wijze gedaan. Je kunt hierdoor echt een schema/overzicht creëren van hoe je je dag hebt ervaren, je kunt stil staan bij je gevoelens, maar ook bij je doelen. De vragen die gesteld worden kunnen soms confronterend aanvoelen, maar ik zag ze vooral als moment van bezinning.
Ik heb bewust de vragen met potlood ingevuld zodat ik misschien in de toekomst een aantal vragen kan opslaan om daarna er opnieuw mij aan de slag te gaan. Achter in het boek staan er een aantal persoonlijk bespiegelingen die je een terugblik geven over de periode die jij hebt besteed aan je persoonlijke journal. Dit geeft echt een overzicht van waar je nu staat, wat je nog zou willen leren of nog mee aan de slag zou willen gaan. Ik vind dit echt een mooie afsluiting van dit journal. Als allerlaatste is er nog ruimte voor aantekeningen.
Het beste zelfhulpboek is een prachtige interactieve journal die je braaf elke dag kunt volgen, maar ook op het tempo wat jij prettig vind. Het is tenslotte het boek/journal die jij zelf gaat schrijven. Ik was blij verrast van de vele mogelijkheden die deze journal biedt en heb vooral ook genoten van de mooie quotes en affirmaties. Dit kan mij als mens een gevoel van geluk geven.
Wie graag aan de slag wil gaan met zelfontplooiing of op zoek is naar een mooie journal zou echt deze prachtige hardcover Het beste zelfhulpboek aan dienen te schaffen. Het is een ook een mooie journal om cadeau te geven, maar ik ga hem zeker nog geregeld erbij pakken om te kijken naar wat ik heb ingevuld en ook om zo af en toe een quote te lezen die mij kan sterken in mijn gevoel. Ik ben positief verrast en kan iedereen dit Het beste Zelfhulpboek aanraden. 4.5 sterren.