Mooi feelgood debuut

A van Steeg A van Steeg
10 mrt 2023

Jolanda Bloem debuteert met Het hutje op de hei in het genre feelgoodroman. Al jaren schreef ze haar eigen songteksten afwisselend met gedichten, maar nu ze door omstandigheden meer thuis is, kwam dit debuut uit haar gedachtenspinsels op papier. Laat ze met dit genre zien dat ze van vele markten thuis is?
Sanne heeft haar eigen bloemenwinkel waar ze inmiddels al een grote klantenkring heeft opgebouwd. In haar vrije tijd leeft ze samen met haar kat Willem en heeft ze veel aan haar drie vriendinnen. Maar waar zij alle drie al een relatie hebben, hoopt Sanne dat haar prins op het witte paard ooit nog aan haar deur komt. Als ze met Willem een aantal keer naar de dierenarts moet, ontmoet ze de knappe Maarten. Wat heeft hij toch prachtige groene ogen, maar ach hij zal wel getrouwd zijn gezien de ringen aan zijn vinger. Ze schrijft zich maar in bij een dating-app waar ze met een aantal mannen date, maar de ware zit er niet tussen. Zal het leven op liefdesgebied haar ooit nog toelachen?
Het hutje op de hei kent een lieflijke cover die ik persoonlijk zelf niet gekozen had binnen dit verhaal. Het past meer binnen een streekroman dan binnen een feelgoodverhaal. In de basis heeft Bloem een leuk verhaal geschreven. Sanne is een lieve vrouw die zichzelf te vaak op de achtergrond plaatst. Als de liefde dan toch in haar leven lijkt te komen, lijkt Sanne nog liefdevoller te worden. De vriendinnen geeft Bloem ook een mooi podium wat het verhaal in goede balans brengt. De ingrediënten zijn er volop voor een fijne roman en de setting is goed gekozen. Wat had ik haar bloemenwinkeltje graag eens echt willen zien!

Bloem heeft mooie en liefdevolle thema’s verwerkt in haar verhaal. Vriendschap, familie, naastenliefde, vertrouwen en hoop zijn een aantal thema’s die ze heeft verweven in haar debuut. Ik las het boek met plezier en Bloem mag trots zijn met haar eerste boek. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes, maar dat komt helemaal goed. Ik hoop dat Bloem nog verder blijft schrijven in dit genre. Ik geef Het hutje op de hei graag 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg