Leuke novelle voor tusendoor

A van Steeg A van Steeg
17 apr 2023

Sophia Jager brengt met Liefde in pyjama een kort verhaal uit die makkelijk wegleest. In 37 bladzijden lezen we het verhaal van de vrijgezelle Elena. Zal ze ooit nog haar levenspartner vinden?

Eerder las ik van Jager het feelgoodverhaal Er hangt vuurwerk in de lucht. Toen ik zag dat ze Liefde in pyjama had geschreven, was ik gelijk benieuwd naar dit verhaal. Elena haar vader is overleden en heeft haar moeder met een grote schuld achtergelaten. Als ze nieuwe buren krijgen, is haar moeder al snel gecharmeerd van de buurman. Al snel spreken de twee met elkaar af en er bloeit wat moois op. Dat hij nog een vrijgezelle zoon heeft, ziet Elena’s moeder wel als goede reden om Elena aan hem te koppelen, maar Elena staat hier niet echt om te springen. Wanneer de twee elkaar dan toch leren kennen, komt Elena hier toch op terug. Want haar buurjongen lijkt toch wel leuker dan ze had gedacht, maar is dit wederzijds?

Auteurs die novelles schrijven dienen een compleet verhaal in maar weinig bladzijden met de lezer te delen. Dit keer vind ik dat het Jager minder is gelukt dat in Er hangt vuurwerk in de lucht. Het verhaal kent vrij veel sprongen, waardoor het verhaal niet altijd even lekker weg leest. Dat de lezer bij begin van het boek weet hoe Liefde in pyjama zal gaan verlopen dat staat vast, maar de weg ernaartoe vond ik dit keer wat minder. Van mij had dit verhaal wat minder snel hoeven verlopen en hadden sommige lijnen er wel eruit gekund om een vlotter verhaal te kunnen lezen. De personages zijn wel leuk om mee kennis te maken, maar vooral naar het einde toe had het verhaal wat meer rust mogen kennen.

Al met al vond ik Liefde in pyjama een vermakelijk verhaal voor tussendoor, maar het was geen hoogvlieger waar ik met een tevreden gevoel mijn e-reader mee dichtsloeg. Ik weet dat Jager goede korte verhalen kan schrijven, maar dit keer was ik wat minder enthousiast. De schrijfstijl is zeker vlot te noemen en het verhaal is dan ook zo gelezen. Omdat ik dit verhaal niet haar sterkte creatie vind, geef ik het 3 sterren. Met een paar bladzijden meer en andere keuzes in de verhaallijn, had ik het verhaal waarschijnlijk hoger beoordeeld.

Meer recensies van A van Steeg