Leuke feelgood voor tussendoor
Eind juli verscheen van Isa Moora Mimosa’s, mocktails en mirakels. Een kort verhaal die een zeventigtal bladzijden kent en de lezer meeneemt in een feelgoodverhaal die zich afspeelt in een studentenhuis. Maar zal de liefde iedereen gegund zijn?
Nicky heeft haar studie achter zich gelaten en gaat werken in een kledingwinkel in Gent. Echter heeft ze haar studentenkamer aangehouden. Veel geld heeft ze niet, maar ze hoopt ooit dat dit beter wordt, nu ze een baan heeft. Met haar vriendinnen Britt en Lexia weet ze haar zorgen achter zich te laten wanneer ze gaan stappen of in het studentenhuis lekker genieten van de cocktailavondjes. Maar de liefde zou ze ook zo graag vinden, maar wie zit er nu op haar te wachten?
Moora schrijft met Mimosa’s, mocktails en mirakels haar eerste novelle. Eerder schreef ze al korte verhalen voor verhalenbundels, maar nu is dan echt haar eerste boek uit. Dat ze een heerlijke vlotte schrijfstijl heeft, merk je gelijk vanaf de eerste bladzijden. Ze heeft een uitnodigde schrijfstijl met een heerlijk feelgoodflow. Omdat het een kort verhaal is, is er weinig ruimte om veel uit te wijden over de gebeurtenissen en personages. Ik denk dat als het verhaal meer bladzijden had gekend, het verhaal meer tot zijn recht was gekomen.
Moora laat met dit verhaal zien dat ze het schrijven absoluut in zich heeft. Als haar volgende verhaal meer bladzijden heeft, dan zou ze zomaar eens een kneiter van een verhaal kunnen neerzetten in de feelgoodwereld. Voor nu geef ik Mimosa’s, mocktails en mirakels 3.5 sterren. Het is een verhaal met veel potentie, maar helaas kent het te weinig inhoud om hogere sterren te geven.