Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Geweldig vijfde deel in deze serie (4.5")

A van Steeg 06 juni 2024
Met Schuld brengen Jørn Lier Horst & Thomas Enger hun vijfde boek uit met Blix en Ramm in de hoofdrol. Inmiddels ben ik groot fan van beide auteurs en vind ik deze serie echt geweldig. Ik was dan ook blij dat Schuld uitkwam en ik deze mocht lezen. Was het wederom een thriller van hoog niveau?

Nadat Blix uit de gevangenis is gekomen is hij niet meer werkzaam bij de politie. Samen met zijn hondje brengt hij de dagen door en hij mist zijn dochter elke dag nog. Maar dan blijkt dat de zaak waarmee hij destijds bezig was, de zaak van de vermiste Elisabeth Eie, weer actueel te worden. Blix probeert zijn oud-collega’s bij te staan bij de zaak, maar daar wordt niet enthousiast op gereageerd. Maar Blix gaat op eigen onderzoek uit en heeft daarbij sterk het idee dat hij achtervolgd wordt. Maar is dit ook zo? Als de achtervolger steeds meer persoonlijke zaken deelt met Blix weet hij het zeker. Zijn achtervolger wil hem wat vertellen, maar wie is diegene? Kent hij deze persoon?

Ondertussen is Emma Ramm druk bezig met haar eigen werk nadat een tienermeisje genaamd Carmen haar benaderd met de opmerking dat haar stiefvader ten onrechte vast zit in de gevangenis nadat zijn zaak is afgebrand en men vermoed dat zijn minnares hier slachtoffer van is geworden? Maar spreekt Carmen de waarheid of zit er een andere reden achter haar opmerking? Blix en Ramm weten samen steeds dieper in beiden zaken te duiken en weet de waarheid te ontrafelen, maar zijn ze daarbij hun leven zeker?

Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen en zeggen dat Schuld een geweldig vijfde deel is in deze reeks. Van begin tot eind wordt je als lezer geprikkeld om te blijven lezen en de korte hoofdstukken zorgen voor een continue spanning in het verhaal. Meerdere cliffhangermomenten weten Horst en Enger met de lezer te delen en eigenlijk wil je het boek in 1 ruk uitlezen. Deze twee auteurs versterken elkaar zo goed in deze serie dat je het geheel voor je ziet en zo hoopt op een verfilming middels een serie op bijvoorbeeld Netflix.

Laat het zesde deel maar heel snel komen in de Blix en Ramm serie. Deze serie is absoluut een hoogwaardige thriller die vraagt om gelezen te worden. Ik ben echt enorm enthousiast over Schuld en de dader is heel goed gekozen. Helaas is het nu weer wachten op een volgende deel in deze serie, maar Schuld ga ik nog wel even herinneren. Ik geef 4.5 sterren aan deze sterk geschreven thriller in deze Blix en Ramm serie.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van A van Steeg

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.