Wat een geweldig begin van deze serie!

A van Steeg 07 februari 2023
Sterf voor mij stond al enige tijd op mijn wenslijstje en nu het boek uit is gekomen kon ik hem eindelijk gaan lezen. Mikaela Bley heeft met Sterf voor mij een dijk van een psychologische triller geschreven, maar waarom vond ik dit boek zo geweldig?

Gustaf en Caroline hebben voor de buitenwereld een perfect leven. Zij was een bekende actrice en hij heeft een goedlopend bedrijf, al heeft hij zijn familieachtergrond niet mee. Hij komt uit een criminele familie waar hij geen contact mee zegt te hebben. Maar is dit wel de waarheid? Wanneer Caroline, zwanger van hun zoontje tegelijk met hun twee dochters wordt ontvoerd, lijken ze van de aardbodem verdwenen. Wat is de reden van hun verdwijning? Heeft het met Gustav te maken of toch ook met Caroline haar vermogende achtergrond? Dan wordt Caroline gevonden en heeft ze helaas hun zoontje levenloos gebaard, maar waar zijn hun dochters?

Bley weet met Sterf voor mij de lezer continu op het verkeerde been te zetten. Net als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, heeft ze wel een twist in het verhaal die het geheel weer doet wankelen. Want dat de relatie niet fantastisch is, is al snel duidelijk, maar over het hoe en waarom, daar wordt de lezer steeds weer om de tuin geleid. Het is aan Henrik Hedin en zijn team om deze zaak te onderzoeken en op te lossen. Maar welk spoor moeten ze volgen?

In Sterf voor mij weet Bley de personages een goede ontwikkeling door te maken. Meerdere mensen zijn verdacht en je hebt te doen met Gustav en Caroline, al voel je als lezer ook weerstand tegen de twee. Want dat het huwelijk niet goed is, is een ding, maar je dochters kwijt zijn is toch echt wel van een ander niveau. Hoe de twee hier mee om gaan en dan ook nog eens dat einde; dan kun je als lezer niet anders concluderen dat Bley een auteur is die echt een sterk psychologische thriller weet te schrijven.

Sterf voor mij is een vlot geschreven verhaal die de lezer het boek intrekt. Doordat het verhaal vanuit meerdere personages wordt uitgelicht maakt het verhaal interessant en geeft zo’n onderhuids gevoel die maar niet wil verdwijnen. Elk vrij leesmomentje pakte ik om het boek te kunnen lezen. Dit zegt wat over hoe goed verhaal ik dit vond. Ik heb genoten en kijk uit naar het volgende boek met Henrik Hedin als onderzoeker in de hoofdrol. Ik geef heel graag 4.5 sterren voor dit eerste deel in de serie.

Meer recensies van A van Steeg