Advertentie

Voor het cadeauboek van de Spannende Boeken Weken 2020 is weer eens gekozen voor een buitenlandse top auteur en dat blijkt weer een niet onterechte keuze.

Tijdens een feest raakt de blinde Emma volledig gedesoriënteerd en ontmoet daar Mark, die de reddende engel speelt door haar uit een benarde situatie te redden. De indruk die hij op haar maakt is voor Emma reden om hem de volgende dag direct te bellen en samen een kop koffie te drinken. Mark leert zo Emma wat beter kennen en zij komt iets meer te weten over deze ex-militair en het rugzakje dat hij met zich mee draagt. Het is de aanzet voor een verdergaande relatie.
Een reeks gewelddadige inbraken in de stad zorgt voor een onrustig gevoel bij velen, zo ook bij Emma.
Door een signalement op de radio, nadat er weer een inbraak met mishandeling is gepleegd, ontpopt bij Emma de angst dat Mark wel eens de verdachte zou kunnen zijn. Ondanks het ontbreken van haar gezichtsvermogen heeft zij een beeld van hem en matches dit met dit signalement, maar heeft zij dit goed of beeld zij zich iets in dat onzin is. Dit zorgt wel voor een steeds veranderende situatie tussen beiden en zet Emma's leven in ieder geval op zijn kop.

Arlidge levert hier een prima cadeau-thriller af. Knap om zo compleet te zijn bij een beknopte omvang van 90 pagina's en niet alleen het verhaal, maar ook de karakters goed en duidelijk neer te zetten. Vooral het innerlijk van Emma en haar twijfels, onrust, onzekerheid; kortom al haar emoties, maar ook specifiek het leven met blindheid is zeer goed beschreven. Over een dergelijke handicap krijg je als lezer in dit verhaal een redelijk goed beeld.

Reacties op: Fijn cadeau

649
Wat jij niet ziet - M.J. Arlidge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners