Zeldzame parel, het leven van bewoners van een Pools dorp door de tijd, heel verrassend!

Alicewonder5 01 januari 2026
Het verhaal in het dorpje Oer begint rond de eerste wereldoorlog. Verschillende bewoners van het dorp passeren de revue. Dat klinkt niet heel spannend, maar ik was van begin tot eind geboeid. Wat een prachtig boek! Hier en daar sprookjesachtig, er komen aartsengelen en geesten voorbij, maar ook gewoon over de vrouw van de molenaar, die een kind krijgt. Maar zó mooi beschreven, soms dacht ik: hoe verzin je dit en hoe durf je het op te schrijven en naar je uitgever te sturen? Echt heel verrassend, vond ik het.
Nadat ik het boek uit had, ben ik het meteen weer gaan lezen, dat heb ik met geen enkel boek ooit eerder gedaan. Dat de tijd in dit dorp heeft stilgestaan is een enorm cliché, bovendien gaat het boek juist over de tijd, en welke invloed dat heeft op de verschillende dorpsbewoners en hun onderlinge relaties. Zeldzame parel!

Meer recensies van Alicewonder5