Gezellig leesvoer, maar het miste nét dat tikkeltje meer
De verborgen kerstbibliotheek van Jenny Colgan is mijn eerste kennismaking met deze auteur.
Na zoveel lovende woorden over haar boeken wilde ik er eindelijk zelf eens induiken.
Mirren Sutherland leidt een saai en kleurloos leven in Londen. Ze woont in een piepkleine studio, werkt als bouwcalculator en droomt van een ander leven. Een tijdje geleden kwam ze even in de belangstelling toen ze een antiek boek terugvond voor haar oudtante, dat later zelfs in een museum belandde. Sindsdien droomt ze ervan om opnieuw zoiets bijzonders mee te maken.
Die kans krijgt ze sneller dan verwacht. Jamie nodigt haar uit om in zijn Schotse kasteel naar een oud boek te komen zoeken. Mirren gaat in op het avontuur, maar ze blijkt niet de enige te zijn. Ook Theo, met wie Mirren een woelig verleden heeft gehad, is ingehuurd. Samen met Jamie en zijn zus begint het kleine gezelschap aan een zoektocht door het kasteel.
De verborgen kerstbibliotheek is een verhaal dat je leest onder een warm dekentje wanneer je gewoon even wilt ontspannen. Het leest vlot weg, maar voor mij miste het boek samenhang en diepgang. De introductie van de personages is heel kort: Mirren is ongelukkig en plots zit ze al op de trein naar Schotland, zonder echte opbouw.
Het is een feelgood, maar door de minimale uitwerking kon het me niet echt raken. Er ontbrak gewoon iets. Het boek is jammer genoeg niet helemaal mijn ding.