Een goed debuut
Nulpunt is het debuut van auteur Day Lernout en kan zeker smaken!
Ellington Bell is altijd en overal te laat. Hij geraakt er meestal mee weg, maar op een dag is de maat vol. Hij is opnieuw te laat met het indienen van zijn scriptie en wordt van de universiteit gestuurd.
Hij woont samen met zijn grootvader, die hem waarschuwt dat hij niet moet gaan werken, maar later opnieuw naar school moet gaan. Maar Ellington slaat die raad in de wind. Hij gaat aan de slag als barista in een koffiezaak, waar hij kennismaakt met Abby. Al snel raakt hij smoorverliefd.
Opnieuw waarschuwt zijn opa hem dat hij zich niet mag inlaten met haar en haar familie, maar ook die raad legt hij naast zich neer. Vanaf dat moment belandt Ellington in een kluwen van list en bedrog binnen één van de grootste maffiafamilies van New York.
Hoe zal hij zich hieruit redden? En hoe komt het dat zijn opa precies alles lijkt te weten?
Nulpunt is een vlot geschreven boek; je leest zo door de pagina’s heen. Het verhaal combineert spanning, sciencefiction en liefde, maar niets daarvan overheerst. Alles blijft mooi in balans.
Het verhaal is doordacht en goed opgebouwd en leest bijzonder aangenaam. Een sterk debuut, en ik ben benieuwd naar meer van deze auteur.