Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een geweldig verhaal over moed en doorzettingsvermogen!

Amarins 28 juni 2021
Marjan belooft haar oom op zijn sterfbed dat zij zijn oude hotel, dat jaren leeg heeft gestaan, weer in ere zal herstellen. Haar relatie is net beëindigd, ze is toe aan een nieuwe stap. Financieel heeft haar oom alles goed kunnen regelen, dus zijn alleen de kosten voor de verbouwing en de maandlasten voor haar. De verbouwing verloopt voorspoedig, maar al gauw gebeuren er vreemde dingen. De bewoners van het dorp reageren hier en daar ook wat vreemd. Er gaan allerlei verhalen over het hotel de ronde, maar Marjan weet niet wat ze hier van moet geloven. Al gauw ontdekt ze samen met haar klusjesman dat er iets niet in orde is, maar het hoe en wat is haar niet duidelijk. Marjan heeft maar twee doelen. De eerste is op tijd het hotel te openen zodat ze haar eigen geld kan verdienen en ten tweede er achter komen wat er schuil gaat achter de verhalen rondom het hotel.

Wat een boek! Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in een heerlijk verhaal. Wat een fijne schrijfstijl heeft Kirstin Rozema. Een eenvoudige schrijfstijl met makkelijk taalgebruik. Hierdoor leest het verhaal heel erg vlot.

Het verhaal is volop genieten. Mooie thema,s zoals rouw, verdriet, doorzettingsvermogen maar ook het maken van keuzes en het achter je verbranden van schepen zijn in het verhaal verwerkt. Het voelt of zit je midden in het wereldje van Marjan en de bewoners van het dorpje Amerleef.

Het is heel erg mooi hoe Rozema in dit verhaal het heden en het verleden met elkaar heeft verweven. Al lezend blijf je nieuwsgierig naar hoe het verhaal van Marjan en het hotel in elkaar zit. Tijdens het lezen voel je een stukje spanning wat erg mooi wordt opgebouwd naar het slot. Nergens wordt het voorspelbaar en uiteindelijk word je als lezer verrast met een mooi stukje geschiedenis en een prachtig slot van een bijzonder verhaal.

Bij de cover had ik eerst mijn twijfels. Hoewel ik de cover erg mooi en kleurrijk vind, had ik mijn twijfels of deze bij het verhaal zou passen. Maar niets is minder waar. In het laatste hoofdstuk van het boek wordt je alles duidelijk en blijkt dat de cover helemaal goed gekozen is. Heel smaakvol en bijzonder. Ook de titel van het boek blijkt na het lezen van het laatste hoofdstuk een voltreffer, echt heel mooi passend bij het verhaal.

De personages zijn mooi gekozen en goed uitgewerkt. Hoofdpersoon Marjan is een beetje naïef hier en daar maar daardoor ga je ook zo van haar houden en ga je haar keuzes begrijpen. Een klein beetje teleurgesteld was ik aan het eind waar naar mijn idee e.e.a. rondom Marjan beter uitgewerkt had kunnen worden. Maar dat is maar een heel klein detail op het hele verhaal.

Het was volop genieten met Marjan en haar familie en dorpsbewoners! Echt een geweldig verhaal wat ik aan iedereen die van feelgood houdt aan kan raden. Ik beoordeel het boek met 4,5*

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Amarins

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.