Advertentie

Flaptekst:
Grace Anderson leidt een tevreden leven, met haar violenwinkeltje in een rustig Engels dorp en heeft een lange afstandsrelatie met David. Ze ontmoeten elkaar regelmatig in Parijs. Totdat een toevallige gebeurtenis haar leven op de kop zet en zelfs de muziek haar even niet meer kan redden.
William, een meneer op leeftijd en Nadia, een goedgebekte tiener helpen Grace de draad weer op te pakken en schrijven haar in voor een muziekwedstrijd in Italië. Grace ontdekt dat ze lang niet zo alleen is als ze dacht en dat er meer dan één weg naar geluk bestaat!

Mijn mening:
Harris heeft een heerlijk feelgood verhaal geschreven in De onverwachte wending van het leven van Grace Anderson. Hartverwarmende personages, een prachtig idyllische omgeving in zowel Engeland, Frankrijk als Italië waar het zich afspeelt en een prachtige muzikale omgeving waar de personages zich in omgeven.
Muziek neemt een grote plek in,in dit verhaal. De schrijfster heeft zich erg goed verdiept in het spelen van de cello en viool, maar ook in de opbouw van beide instrumenten.

Het verhaal begint meteen in een sneltreinvaart. Meteen krijg je mee hoe de relatie tussen Grace en David zit. Vervolgens gaat het boek ook in sneltreinvaart verder. Het is heel fijn om over Grace te lezen, al krijg je al lezende wel een beeld van Grace dat ze zeer naïef en makkelijk is. Maar als lezer ontdek je ook al gauw waarom Grace is, zoals ze is. Daar tegenover lees je over David. Al gauw wordt duidelijk hoe het leven van David er uit ziet en dan krijg je bijna een hekel aan deze man.
Naast Grace en David spelen ook Nadia, een tiener en meneer Williams, een oude man, een klant, die probeert Grace er weer boven op te helpen.

Het verhaal is zo mooi beschreven, een prachtige schrijfstijl. Het verhaal begint als een heerlijke feelgood, maar al gauw krijg je door dat het verhaal meer biedt dan dat. Het heeft meer diepgang en meerdere thema,s zitten in het verhaal verstopt. De schrijfster wil meer meegeven dan alleen een lekkere feelgood! Het leest vlot en het houdt je tot het eind bezig, je wil weten hoe dit afloopt. De afloop van dit verhaal was anders dan verwacht. Maar niet minder mooi!
Een echte aanrader dit boek, voor mij dan ook 5 sterren!Reacties op: Onverwacht mooi en bijzonder!

18
De onverwachte wending in het leven van Grace Anderson - Anstey Harris
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker