Interessant en toegankelijk verhaal

Ananas 16 juni 2024
Een zee van ruimte, notities van een tussenmens is het debuut van Lara Billie Rense.
Een verhaal waarin ze je meeneemt in haar zoektocht naar wie ze eigenlijk is : wie is Lara Rense, jongen, meisje, man, vrouw, of ertussen in, non binair.
Hoe is het om geen man maar ook geen vrouw te zijn?
Lara Billie Rense schrijft o.a. over ongemakkelijke en ontroerende situaties, over nieuwe liefde en nieuwe voornaamwoorden.
Het boek is een verzameling bevindingen, wetenschappelijke verwijzingen en anekdotes die Lara Rense de afgelopen twee jaar samenstelde.
Ook is er veel aandacht besteed aan de overgang, want bij dat onderwerp is nog veel onwetendheid hoe die er bij trans of non-binaire mensen uit kan zien.
Ook fijn vond ik het dat naast diens eigen verhalen ook gebruik wordt gemaakt van andere bronnen met vergelijkingen met vogels en de natuur.
In het jaar 2022 verteld ze aan de luisteraars van NPO radio 1 dat die non-binair is; een tussenmens.
Heel veel mooie zinnen worden gebruikt in dit boek zoals bijvoorbeeld deze :
“Toen ik tussenruimtes ging waarderen en mezelf toestond erin te leven veranderde alles. Misschien is dat voor jou ook zo en misschien komen we elkaar wel in die zee van ruimte tegen.”
Voor mij persoonlijk is het een onderwerp waarvan ik te weinig weet. Mede daarom dat ik erg benieuwd ben naar dit persoonlijke verhaal.
Het is een interessant boek, ik heb veel dingen gelezen die ik nog niet wist en veel dingen gelezen om over na te denken.
Alles is op een toegankelijke manier geschreven en het leest vlot.
Ik vind het een bijzonder persoonlijk verhaal, en erg krachtig opgeschreven.
Ik denk dat veel mensen wat aan het boek kunnen hebben, door dit openharige persoonlijke verhaal van Lara Billie Rense.
Fijn boek om te lezen ook voor gelijkgestemden die er herkenning in kunnen vinden

Meer recensies van Ananas