Spannend en mysterieus
Wilgeneiland van Gerwin van der Werf. Ik heb nog nooit iets van deze auteur gelezen dus ik ben erg benieuwd naar dit boek.
Het boek is spannend, mysterieus en net zo schimmig als de cover.
Het verhaal gaat over de dertienjarige Natan die verhuist met zijn ouders naar een woonboot op de Zwarte poel. In de verte ligt Wilgeneiland en daar vlakbij ligt de woonboot van Aalt die onder verdachte omstandigheden is omgekomen. Natan wil het mysterie ontrafelen rond de dood van deze schilder/kluizenaar. Echter de dorpsbewoners zitten daar helemaal niet op te wachten. Maar Natan raakt helemaal in de ban van deze geschiedenis.
Verder draait het om Natan zijn buurman Tom, hij wordt door iedereen Jezus genoemd, omdat hij als zanger Jezus speelt in de musical Jesus Christ Superstar en om de geadopteerde Marie.
Intrigerend boek, en langzaam tijdens het lezen ontrafel je steeds meer.
Fijne intrigerende schrijfwijze, en het boek valt moeilijk weg te leggen.
Je moet wel opletten want de hoofdstukken hebben telkens een andere figuur als hoofdpersoon maar spelen zich af in verschillende jaren. Dat is wel een aandachtspuntje, maar verder niet storend.
Ik vind de sfeer in het boek heel goed weergegeven, de karakters van de kwetsbare hoofdpersonen en de omgeving waar het verhaal zich afspeelt.
Een tikkeltje somber is het soms maar het bevat ook wel humor.
Het verhaal had mij helemaal in de greep en ik heb erg genoten van dit boek, sowieso is mijn nieuwsgierigheid naar deze auteur gewekt en ga ik op zoek naar zijn andere boeken.
Het boek is spannend, mysterieus en net zo schimmig als de cover.
Intrigerend boek, en langzaam tijdens het lezen ontrafel je steeds meer.
Fijne intrigerende schrijfwijze, en het boek valt moeilijk weg te leggen.
Een tikkeltje somber is het soms maar het bevat ook wel humor.