Vertel me alles

Ananas 19 september 2024
Vertel me alles van Elizabeth Strout heeft een prachtige omslag. Fijn, want dan pak ik een boek sneller op om de achterflap te lezen als ik een boek zoek in de boekwinkel. De omslag past ook erg goed bij de sfeer en de inhoud van het verhaal.
Ik had geen idee dat er al meerdere andere delen waren van boeken met deze hoofdpersonen en van deze auteur, maar dat was geen probleem, want de karakters en hun achtergrond worden uitgebreid beschreven. Al vind ik het wel jammer dat ik de vorige vier delen niet heb gelezen.
Het verhaal gaat over Bob Burgess, een plaatselijke advocaat, hij raakt verwikkeld in een moordonderzoek waarin hij een eenzame man verdedigt die beschuldigd wordt van de moord op zijn moeder.
Tegelijkertijd ontwikkelt Bob een diepe vriendschap met Lucy Barton, een geprezen schrijfster, Samen maken Lucy en Bob lange wandelingen langs de kustlijn, waar ze praten over hun levens, angsten en spijt. Bob's vriendschap met Lucy Barton vind ik erg ontroerend. Lucy ontmoet ook Olive Kitteridge, zij woont een bejaardentehuis, en ze brengen middagen door met het delen van verhalen over mensen die ze hebben gekend.
Moeilijke onderwerpen worden ook niet vermeden, maar het boek word nergens zwaarmoedig,
Het boek leest als een roman met een vleugje thriller erin verweven.
De schrijfstijl vind ik prachtig en spreekt mij erg aan. Genieten doe ik van van de prachtige zinnen.
Mooi dat de karakters maar ook de omgeving zo gedetailleerd worden beschreven. Je kan er zelf een beeld bij vormen.
Blij dat ik dit boek heb gelezen, zodat ik nog meer boeken van deze auteur kan kopen om te gaan lezen!

Meer recensies van Ananas