Mijn monster

Angelicavr_reads 23 februari 2025
Review Nicole Schelling - mijn monster.

De omschrijving van het boek en de kaft gaven al duidelijk aan dat dit een duister en geheimzinnig dark romance verhaal ging worden.

Vanaf het eerste hoofdstuk werd al bevestigd dat de omschrijving en de kaft er inderdaad niet om liegen.

Noëlla is 25 en heeft in haar jeugd een traumatische ervaring gehad.
Hoewel ze voor deze trauma in therapie is, lijkt deze therapie geen zode aan de dijk te brengen.
Noëlla besluit haar grenzen eens flink op te zoeken. Ze zoekt haar grenzen tegen het extreme op.
“Hoewel er veel extreme grenzen voorkwamen in het verhaal. Vond ik het meest extreme juist het vallen voor de monster die haar de trauma heeft bezorgd. Hoewel dit extreem was, was het ook het meest originele en het meest indrukwekkende aan het verhaal.”

De monster genaamd “Jason” doet er zoveel mogelijk aan om Noëlla op afstand te houden, kan ook hij de connectie die er tussen hem en Noëlla is niet langer ontkennen.
Als hij besluit dan eindelijk toe te geven aan de vreemde maar overduidelijke chemie tussen hem en Noëlla moet hij alles op alles zetten om haar niet te verliezen.

In het verhaal zitten geregeld terugblikken naar het verleden.
Dit is gelukkig goed uitgewerkt waardoor je er bijna geen erg in hebt dat het terugblikken zijn.

In het verhaal krijg je een duidelijke blik in het heden en verleden van alle twee de hoofdpersonages.
Nicole Schelling heeft duidelijk goed nagedacht hoe ze de personages duidelijk kon neerzetten.
Ze heeft er heel goed aan gedaan om het verhaal uit beide personage’s perspectief te laten te vertellen.

Is dit boek voor de gevoelige lezers ?
Nee absoluut niet.
Maar dan again, waarom begin je dan aan een dark romance.

Ik ben wel een fan van dark romance en vind het zeker de belangrijkste en nodige dingen bevatten.
1 opbouwende spanning
&