Niet een standaard feelgood-romance, maar wel een prachtig boek met een rauw randje

AnneHut 09 juli 2025
Wauw, wat een emotionele tsunami was dit boek weer! Ik heb inmiddels meerdere boeken van Emma Anna gelezen en elke keer weet ze weer het rauwe randje op te zoeken. ‘Tijd droogt alle tranen’ verteld een verhaal waar veel mensen zich in kunnen verplaatsen: met moderne gezinsdynamiek, samengesteld ouderschap en huiselijk geweld. Tegelijkertijd: dit is en blijft een Emma Anna dus natuurlijk is er ook romantiek in het taboe hoekje. De baas-werknemerverhouding en het leeftijdsverschil geven de relatie wel een ongemakkelijk randje. Maar daarom lezen we haar boeken. Die spanning, dat ongemak… dat is precies wat het zo interessant maakt!

Dit boek heeft een echt ‘slice of life’ verhaal; qua gebeurtenissen waren er niet veel hoge pieken en diepe dalen omdat het normale, alledaagse levens volgt. De emoties zijn daarentegen wel heftig en uiteenlopend. En wat ik persoonlijk sterk vond, is hoe huiselijk geweld een rol speelt in het verhaal, maar op een manier die verder gaat dan clichés. Het is niet alleen fysiek. En het komt niet alleen van mannen. De nuance daarin is belangrijk, en Emma Anna schuwt het niet om dat bespreekbaar te maken.

‘Tijd droogt alle tranen’ is niet een standaard feelgood-romance, maar wel een prachtig boek met een rauw randje, zeker een aanrader!

Meer recensies van AnneHut