Veel ingewikkelde relaties
Ook ik had een leesexemplaar van Luitingh-Sijthoff. Ik had niet eerder iets van deze schrijver gelezen, maar had wel gehoord over zijn bestseller Een heel gewoon gezin.
Het verhaal gaat over een ernstig auto-ongeluk waarbij Bianca ernstig verwond raakt. Zij en haar man Micke zijn niet lang daarvoor in dit kleine Zweedse dorpje komen wonen om een nieuwe start te maken, na een incident op Micke's werk.
Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit het perspectief van een van de buurtbewoners, waarbij dit de ene keer is geplaatst voor het ongeluk en de andere keer na het ongeluk. Zo krijgen we de opbouw tot dit ongeluk te zien, maar ook hoe het verder gaat met alle betrokkenen.
Meestal zijn karakters in dit genre redelijk plat, maar Edvardsson laat ons een aantal hoofdpersonen juist goed leren kennen en dat maakt het een interessant boek voor mij. Daarnaast zijn er weinig, echt sympathieke karakters in dit boek; moedig van de auteur. Desondanks leef je mee met een aantal hoofdpersonen en wordt de vraag hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren steeds nijpender.