Zon, wijn & chansons

AnneliesLeest 22 mei 2025
Sommelier Bente Hammer is door een door de media opgeblazen liefdesissue een beetje in de vergetelheid van de tv-wereld geraakt. Maar wanneer ze door een vriend gecontacteerd wordt over een Zweedse wijnfles die gevonden werd op de bodem van de zee neemt de zin om deze fles en de geschiedenis ervan te onderzoeken in razendsnel tempo toe. Samen met Didrik Holdersson, een bekende en tevens tv-historicus reist ze naar Frankrijk om het verhaal achter de fles te achterhalen. Ze stuiten op een bijzonder liefdesverhaal, dat het ideale concept blijkt te zijn voor een winstgevend tv-programma. Maar niet alleen het verhaal van de oude wijnfles draagt liefde met zich mee…

Zon, wijn & chansons is het tweede deel in de Achter de schermen reeks van Heléne Holmström, maar is met gemak alleenstaand te lezen.

Waar ik bij het vorige deel van deze reeks een beetje op mijn honger bleef zitten, heeft Zon, wijn & chansons mij wel weten te overhalen. De verhaallijn die zich in het verleden afspeelt ontwikkelde zich bijzonder boeiend en wist mijn aandacht zorgvuldig vast te houden. De hedendaagse tijdlijn van Bente vulde deze geschiedenis netjes aan.

Zon, wijn & chansons leest bijzonder vlot, brengt je naar de heerlijke wijngaarden van Bordeaux en liet me proeven van de warme sfeer die er heerst. Ondanks de verhaallijn uit het verleden zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, word je niet ondergedompeld in oorlogsgewoel, maar wel in warmte, liefde, vertrouwen en eerlijkheid.

Achter de wederom prachtige cover, gaat er een liefdevol, levendig en sfeervol verhaal schuil dat ideaal leesvoer is voor de feelgood lovers onder ons.

Meer recensies van AnneliesLeest