Verliefd en verloren
Van Katja Bongers Auteur het boek mogen ontvangen:
"De Derde Baarnse Moordzaak".
De titel sprak me aan. Baarn is een kleine stad, ongeveer 25.000 inwoners met stadsrechten. En dan drie moorden?
Op de cover zie je een foto van de kerk van Baarn.
De schrijfstijl is vlot en leest gemakkelijk. De flash backs in het boek zijn goed beschreven en zo ook de personages.
Iris is een jonge vrouw. Zij is in een bijzondere omgeving opgegroeid. Toen Iris 13 jaar jong was overleed haar alleenstaande moeder. Ze is opgevoed door haar oma, maar Iris moet haar Jeanine noemen. Jeanine is een feministe pur sang. Iris ging op Nijenrode accountancy studeren. Op een gegeven moment ontmoet ze Ben Drupper, een zeer gerespecteerd sterrenkok. Hij komt uit een zeer goede familie. Ben is gescheiden van een Française en heeft een zoon Rene. Dolverliefd zijn Iris en Ben op elkaar. Ben heeft haar ten huwelijk gevraagd. Sindsdien gaat de gezondheid van Ben achteruit? Dan verongelukt Ben. Iris komt dan in een rollercoaster terecht. Jeanine, haar oma, vertoont het syndroom van Korsakov. Iris wordt dakloos en is blut. Wat nu? Ze gaat werken in een restaurant en wordt daar gewaardeerd. Er komen vreemde zaken op haar pad, zo wordt ze achtervolgd en bedreigd. Maar Iris staat hier niet alleen voor.
Het boek is een spannend verhaal. Door alles wat Iris doormaakt en doorzet is voor mij een teken dat je nooit moet opgeven. Er zijn soms mensen in je omgeving die je willen helpen.
"De Derde Baarnse Moordzaak".
Op de cover zie je een foto van de kerk van Baarn.