Advertentie

Wat een prachtig en fijn verhaal! Je wordt meegenomen in de generatie van vier vrouwen in Italië en Duitsland. Het verhaal begint in de Tweede Wereldoorlog met Teresa.
Simone erft het huis van haar oma Franca in Italië. Het komt goed uit want Simone zit niet lekker in haar vel en kan in Italië tot rust komen. Alleen loopt het met die rust iets anders dan gepland. Het huis verrast haar en ook de mensen van Belmonte verrassen haar. Waarom had haar oma dit huis en wat deed ze daar in de periodes dat ze daar was? Wat zocht en vond ze daar. Simone stuit bij toeval op een brief met cassettebandjes waarop Franca haar het levensverhaal en dat van haar moeder,Teresa, en Simones moeder uit de doeken doet.
Een aangrijpend verhaal. Tussen de hoofdstukken door lees je wat Simone meemaakt en wat haar gedachten zijn over haar toekomst. Ze ontmoet een stille man die haar buurman blijkt te zijn. Waarom woont hij zo afgelegen en is hij ook zo stug als hij lijkt te zijn.
Je wordt meegenomen met Franca als ze naar Duitsland gaat om daar haar geluk te beproeven. Ze wist altijd dat zij anders werd gezien in Belmonte en ging daarom naar Duitsland. Daar vindt ze een baan en stippelt haar toekomst uit. De moeder van Simone wordt geboren, maar het leven met een dochter is niet zoals Franca zich dat had voorgesteld. Door haar verhaal op de cassettes leef je mee in haar tijd en daar tussenin leef je mee met Simone.

Reacties op: Een reis met vier generaties vrouwen door Italië en de tijd.

9
Het geheim van Belmonte - Antonia Riepp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners