Advertentie

Het boek Blauwe Bonen ervaar je door de ogen van het hoofdpersonage. Je kruipt in de huid van een huurmoordenaar. Zijn gedachten en handelingen vormen de leidraad van het verhaal. Het is erg origineel om het verhaal te beleven door de ogen van de dader die tegelijkertijd ook slachtoffer is. Het verhaal zit heel doordacht in elkaar. Het boek heeft een diepzinnige verhaallijn. De spanning bouwt zich geleidelijk op. Tot het einde toe blijft het een verrassing hoe het geheel tot ontknoping komt. Het is erg verrassend en origineel.
Blauwe Bonen neemt je mee de onderwereld in. Gangsters en huurmoordenaars; een wereld ver weg ervaar je nu heel dichtbij.
De cover van dit boek straalt de wereld uit die je binnentreed zodra je het boek open slaat. Een zwart pak met wit overhemd en een pistool. Zo zie je een gangster eigenlijk altijd wel voor je. Dit is dus geheel in stijl met het boek. De titel van het boek “Blauwe Bonen” past goed bij het verhaal maar ook bij de schrijfstijl. Enerzijds hetgeen waar het voor staat: kogels; anderzijds is de titel Blauwe Bonen heel beeldend en kenmerkend voor de schrijfstijl.
Uitdrukkingen of gezegdes worden regelmatig vloeiend in het verhaal verweven. De zinsopbouw en woordkeuze zijn zo nu en dan redelijk formeel in vergelijking tot andere boeken in het genre thriller. Dit past goed bij het verhaal en bij het uiterlijk van het hoofdpersonage. Deze schijfstijl vraagt dat je het boek met aandacht leest. Geconcentreerd lezen houdt je betrokken bij het verhaal.
Blauwe Bonen is een boek dat moeilijk opzij te leggen is. De auteur weet je enorm nieuwsgierig te maken. Je wilt graag weten hoe het verder gaat dus je leest graag door. Een echte aanrader!

Reacties op: Een echte aanrader!

12
Blauwe Bonen - Terrence Lauerhohn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker