Heel mooi geschreven boek met knap opgebouwde verhaallijnen en geloofwaardige, maar waanzinnige karakters
Olifantenmeisje is een prachtige roman. Heel mooi geschreven, dicht op de huid van de karakters. Die maken veel ontwikkeling door en dat gebeurt ondanks het onwaarschijnlijke verhaal op een heel geloofwaardige manier. Ellen Marie Wiseman heeft wel schrijfkwaliteiten die aan een detectiveschrijver doen denken (wees gerust: dit boek is geen detective), maar ze bouwt de verhaallijnen zo mooi en knap op dat het volgende gebeurt:
- Julia (een van de karakters) ontdekt iets en denkt dat dat op een bepaalde manier in elkaar steekt;
- Door wat extra feiten weet je als lezer dat dat niet klopt en dat het net wat anders in elkaar zit;
- En als je de zoektocht van Julia volgt, merk je als lezer dat je het zelf ook niet bij het juiste eind hebt;
- En uiteindelijk zit het heel vernuftigd toch nét wat anders in elkaar dan je zelf had gedacht. En dan passen de puzzelstukjes die je net niet helemaal begreep toch ook heel goed te passen.
En ja, dat vind ik echt heel knap. En als het je lukt om je sterk in te leven in de karakters, ze allemaal zeer overtuigend profiel krijgen en het verhaal ook nog eens waanzinnig is, heb je een prachtroman te pakken. Dit boek verdient veel lezers!