Een warrig boek met veel te veel verhaallijnen met de zelfde karakters
De namen is een warrig, matig boek. Hoewel het idee voor het boek op zich niet onaardig is: de namen die je krijgt bepalen voor een groot deel het verloop van je leven. Dit werkt de auteur uit door in het zelfde gezin een zoon geboren te laten worden en in drie parallelle werelden te laten zien hoe het leven van de gezinsleden zich vervolgens ontwikkeld. De drie scenario's verschillen dramatisch, al is de vader in elk scenario een manipulatieve mishandelaar.
Het boek springt van de hak op de tak, je bent je voortdurend aan het afvragen in welke verhaallijn je eigenlijk aan het lezen bent. En om eerlijk te zijn: geen van de verhaallijnen is bovengemiddeld interessant, waardoor het wat mij betreft niet veel meer is dan een heel matig boek. Twee sterren.