Geweldige thriller, veelbelovend eerste deel van een serie over Leo Asker.

ArjenD 06 augustus 2025
Wauw! Een detective zoals een detective moet zijn: spannend, onverwacht, een tikkeltje rauw, geweldige karakters, ontzettend origineel en voorzien van een hoofdpersoon van jewelste: vol rafelrandjes, zowel briljant als onbeholpen en heerlijk getroebleerd. Anders de la Motte heeft van De bergkoning een meesterwerk gemaakt. Bijna zoals alleen maar in Scandinavië geproduceerd wordt: steengoed, meeslepend en heel authentiek.

Het verhaal draait rond verdwenen urban explorers, een gigantische modelspoorbaan en een bonte verzameling personages die allemaal iets excentrieks hebben, maar tegelijkertijd helemaal geloofwaardig zijn.

Kortom: met buitengewoon veel plezier gelezen en moeite moeten doen om het af en toe weer weg te leggen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het thriller-genre en ook voor die lezers die het thriller-genre eens willen proberen. Ik ga nu vlug verder met het tweede deel uit deze serie, vurig hopend dat die net zo goed zal zijn!

Vijf sterren, maar dat zal na deze ietwat idolate recensie geen grote verrassing zijn.

Meer recensies van ArjenD