Het is het nét niet
'Onderstroom' Linda Jansma ☆☆☆
Achterflap
Onder het oppervlak bevinden zich de grootste geheimen.
Door de gewelddadige dood van haar dochter Insa is Hesters leven vrijwel volledig verwoest, haar huwelijk gestrand en haar zeilschool in financiële moeilijkheden geraakt. Als na twee jaar alle cursussen eindelijk weer zijn volgeboekt komt Timo, een goede vriend van Insa, terug voor zeillessen. En hij is niet alleen, ook Timo’s vader is meegekomen en het is duidelijk dat hij een oogje op Hester heeft.
Dan wordt er in de buurt een meisje vermoord en een tweede zwaar verwond en begint Hester te vermoeden dat Insa’s moordenaar is teruggekeerd. Of nooit is weggeweest…
Mijn mening,
Hmmm wat moet ik denken van 'Onderstroom'? Het pakte me niet..
We maken kennis met Hester, en haar 2 kids. Ze heeft een zeilschool die na een paar zware jaren weer begint te lopen. Twee jaar geleden is de dochter van Hester, Insa gevonden in het water, dood. Dit is natuurlijk een grote schok en Hester is kapot van verdriet. Dan wordt er weer een meisje dood gevonden op bijna dezelfde plek waar ze Insa hebben gevonden.
Ik kwam maar langzaam in het verhaal. Het trok me niet. Nou heb ik niet zoveel met zeilen, maarja Linda Jansma heeft het geschreven dus moet het wel goed zijn, toch? Nou, niet dus.
De personages worden goed neergezet en met het ene personage dat je wel boeit en de ander wat minder. Timo intrigeerde me. Wie is hij geworden in de twee jaar na Insa's dood. Dat boeide me. De andere vele personages vond ik minder uit 'de verf' komen.
Ook de omgeving waar de zeilschool zich afspeelt vond ik beeldend beschreven.
Dat betreffende de personages en de omgeving.
Toch trekt het verhaal aan na de tweede moord. Hebben ze een verband? Waarom warenTimo en zijn
Vanaf dat moment kabbelt het verhaal voort.
Het werd nergens écht spannend. Wat duister wel, maar nagelbijtend dan weer niet echt. Ik ben beter gewend van Linda.
De opbouw van het verhaal is goed, maar de plotwendingen zag ik aankomen en dat vond ik jammer.
Ook het plot was niet echt spannend en zag ik het van ver aankomen.
Wat mij betreft een lekker boek tussendoor maar absoluut geen hoogvlieger.
Ik heb 'Onderstroom' gelezen voor @Crimecompagnie waarvoor dank.
☆☆☆
Achterflap
Onder het oppervlak bevinden zich de grootste geheimen.
Mijn mening,
Hmmm wat moet ik denken van 'Onderstroom'? Het pakte me niet..
Ook de omgeving waar de zeilschool zich afspeelt vond ik beeldend beschreven.
Dat betreffende de personages en de omgeving.
Vanaf dat moment kabbelt het verhaal voort.
Ook het plot was niet echt spannend en zag ik het van ver aankomen.
Wat mij betreft een lekker boek tussendoor maar absoluut geen hoogvlieger.
Ik heb 'Onderstroom' gelezen voor @Crimecompagnie waarvoor dank.
☆☆☆