Fantastisch

'Schaduwkant' ☆☆☆☆☆

De achterflap:

Sinds de dood van haar man voedt Ellen haar puberzoon Mick alleen op. Als docent en counselor op een middelbare school weet ze in theorie precies hoe ze met tieners moet omgaan, maar haar eigen zoon kan ze steeds slechter bereiken en ze is bang dat hij ontspoort.

Wanneer ze als begeleider meegaat op Micks examenreis naar Texel, komt ze erachter dat hij verwikkeld is in een gevaarlijk spel. Als diezelfde week een van de leerlingen dood op een slaapzaal wordt aangetroffen en Mick verdwenen is, lijkt Ellens nachtmerrie compleet.

Mijn mening:

Ik heb genoten van dit boek. Ik heb nog niets van Sophie Wester gelezen, maar dat ga ik zeker doen!
Het verhaal begint met wat Spice. Tiener Spice. Heel uitdagend, met een filmpje.
Mick is op Texel met de rest van de rest van de examenklas. Mick en Dani zijn aangesloten bij de 'no fear club' De andere leden bedenken een extreme 'fear' die de uitdager verzint. Zo hebben ze ze allemaal iets extreemst moeten doen.

Ellen is de moeder van Mick. Zij is docent en vertrouwens persoon van Mick's klas.
Ze is dol op haar zoon, misschien te betrokken.
Ellen is mee met deze klas naar Texel. Wat Mick natuurlijk leuk vindt.
Daar wordt één klasgenoot vermoord.

Je word als lezer gelijk in het verhaal gezogen. Vanaf dat moment wil je verder lezen. Er gebeuren heel veel dingen met een aantal personages die je allemaal op hun eigen manier in je hart sluit. Elk personage is betrokken in de 'no fear club'.

De dingen die elk lid moet de opdracht doen en het gaat echt heel erg ver. Ik zat te kokhalzen bij een bepaalde scènes in het boek.
Als je dit boek nog moet lezen, zet er een emmertje bij om in te braken.

Je wordt van de ene kant naar de andere kant geslingerd als lezer. Je vraagt je af waarom een personage bepaalde dinngen doet ondanks hun geweten. Het einde is echt FAN-TAS-TIES!
Ik heb met ingehouden adem gelezen, en het boek voldaan weggeklikt.
Wester schrijft filmisch voor mij. Geen moeilijke zinnen en het las lekker weg. Ik heb dit boek in twee middagen gelezen en heb er geen spijt van. Lezen dit boek!

Ik heb dit boek gekregen van de CrimeCompagnie waarvoor mijn dank!
☆☆☆☆☆

Meer recensies van astrid-van-der-helm