Interessante verhaalmogelijkheden, mindere uitwerking

AstridWS AstridWS
14 mrt 2021

Een verborgen universiteit, magie, een verdwenen vader, Nathalie Koch heeft alle ingrediënten voor een boeiend verhaal. Het eerste hoofdstuk is onduidelijk en herlezing na de trilogie zal vast veel verhelderen. Daarna wordt het verhaal van Alexa verteld, nogal gedetailleerd, waardoor het in het begin niet echt opschiet. Wanneer magie wordt geïntroduceerd, begint het wat te lopen en naarmate het verhaal meer onderdelen krijgt, wordt het interessanter. Het voert je uiteindelijk zelfs lekker mee, al zitten er af en toe wat tegenstrijdigheden in en is bijvoorbeeld een vriend als Sander wel iets te perfect. Daarnaast zijn er echter ook diverse figuren met zowel goede en twijfelachtige kanten en voel je dat er wel meer achter het verhaal zit dan Alexa te horen krijgt.

Het Nederlands is soms bar slecht, de vergelijkingen lopen mank en ik begon me te ergeren aan alle 'rokjes' en 'shirtjes' die voorbijkwamen; het aantal verkleinwoorden had best minder gemogen. Filosofisch zitten er wel weer interessante gedachten in. Al met al leuk genoeg om verder te luisteren (en de ergernis af en toe voor lief te nemen).

Meer recensies van AstridWS