Interessant

AstridWS AstridWS
4 mrt 2021

In het 'Praktijkboek hoogbegaafdheid bij psychotherapie' beschrijft Adriaan Sprey persoonlijkheid, diagnostiek, psychotherapie en de therapeutische relatie. In het boek wordt aangegeven hoe persoonlijkheidsproblematiek bij hoogbegaafden te diagnostiseren. Dat onderscheid tussen hoogbegaafdheid en persoonlijkheidsontwikkeling is namelijk lang niet altijd makkelijk te maken.

Het boek is vooral gericht op professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Ik behoor niet tot die groep, maar heb wel enige kennis over het onderwerp en ik vond dit boek dan ook enorm interessant. Er zijn namelijk (nog) niet veel boeken zijn die hoogbegaafdheid, persoonlijkheid en psychotherapie met elkaar verbinden. Terwijl in dit boek mijn vermoeden bevestigd wordt dat ongeveer drie keer zo veel hoogbegaafden als je zou verwachten psychologische hulp zoeken.

Ik had graag nog meer gelezen over problemen waar hoogbegaafden tegenaan lopen en hoe psychotherapeutische technieken aangepast kunnen worden aan hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Het is niettemin erg prettig dat bij hoogsensitiviteit wordt stilgestaan, aangezien het grootste deel van de hoogbegaafden hooggevoelig is.

Meer recensies van AstridWS