Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wilmet Forsyth lijkt op het eerste oog een vrouw van de wereld: elegant, een sociaal leven; ze staat midden in de samenleving. Ze is getrouwd en woont met haar man bij haar schoonmoeder in een luxe huis in Londen. Ze werkt niet en kan financieel kan ze het goed doen.
Wilmet is zeer betrokken bij de kerk. Haar sociale leven speelt zich daar voor een groot deel af. Ook haar vriendin van vroeger is belangrijk voor haar en Piers, de broer van de vriendin.
Er gebeuren kleine dingen, onder de neus van Wilmet, maar ze heeft het niet door. Ze is gewend om dingen vanuit haar perspectief te zien en is niet in staat om mensen op een andere manier te zien.

De schrijfstijl is loom; er zijn uitgebreide beschrijvingen over de omgeving, de mensen en vooral over de gedachtengang van Wilmet, die dit verhaal vertelt. Soms iets langdradig maar dat duurt niet lang. Dit boek is geen avonturen boek, er gebeurt relatief weinig. Maar de keuzes die de verschillende personages in het boek maken, ziet de lezer al aankomen, maar Wilmet niet. Dat maakt het boek speciaal en het gaat om Wilmet, haar gedachtengang en de soms geschokte manier zoals ze met de mensen en situaties omgaat.

Barbara Pym was een Engelse schrijfster die in de vorige eeuw leefde en schreef. In Nederland was ze redelijk onbekend. Alma Schippers heeft tot nu toe 2 boeken van haar vertaald: Een Tamme Gazelle en dit boek. 3,5 ster.

Reacties op: Londen in de jaren ‘50

2
Een glas vol zegeningen - Barbara Pym
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken