Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Op reis met Astrid Lindgren en Marit Törnqvist

Barisca 10 juli 2024
Dit boek is geïllustreerd door Marit Tornqvist en door haar samengesteld en geschreven met Astrid Lindgren. Marit Törnqvist is de dochter van Rita Verschuur die de boeken van Astrid Lindgren naar het Nederlands vertaalde. Later gaat zij de boeken van Astrid Lindgren illustreren. Als er plannen komen voor Junibacken, een attractie in Stockholm waarmee je een reis door de verhalen van Astrid Lindgren maakt, maakt zij de tekeningen die later de decors zullen worden in Junibacken. Met Astrid Lindgren stelt ze zes verhalen van Astrid Lindgren samen voor dat decor van Junibacken. De plaatsen van de verhalen vormen dit boekje.

Het is een prentenboek dat de lezer meer neemt naar Madieke , Emil en andere helden. De teksten zijn kort en helder en beschrijven de plaatsen waar de avonturen zich afspeelden. De illustraties zijn prachtig. Vergeet het nawoord van Marit Törnqvist niet te lezen. De tekst is langer dan de tekst in het boek en vertelt over de tot standkoming van Junibacken en dit boek.

Astrid Lindgren was (een van de) beste en bekendste kinderboekenschrijvers. Pippi Langkous, Emil en De kinderen van Bolderburen zijn legendarisch. Marit Törnqvist’s moeder Rita Verschuur vertaalde de boeken van Astrid Lindgren uit het Zweeds. Vader Törnqvist kwam uit Zweden en Marit Törnqvist bracht haar vakanties in Zweden door en ook op volwassen leeftijd was zij regelmatig in Zweden.

Een prachtig kinderboek dat naar een reisje naar Stockholm doet verlangen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Barisca

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.