Advertentie

Abel bestiert in de Amsterdamse Jordaan een cd winkeltje. Hij is een hippie achting type die het heerlijk vind zijn eigen gang te gaan. Zijn grote droom is om een wijnchateau in Zuid Frankrijk te kopen. Zijn vrouw Angela is een stuk nuchterder en staat met beide benen op de grond. Zij werkt in een ziekenhuis. Maar ze wil Abels droom best verwezenlijken en dus gaat Abel alleen naar Frankrijk om een wijnchateau te kopen. Na een lange speurtocht vind hij het chateau van zijn dromen. Angela zegt haar baan op en ze vertrekken naar Frankrijk. Maar dan begint het avontuur: een chateau dat een bouwval blijkt en een wijngaard waar ook niet alles naar wens verloopt. Maar Abel heeft zo zijn eigen gedachtes om een succes te maken van zijn wijn...... Hij laveert tussen de mazen van de Franse wet. Dit maakt het boek, vooral op het eind spannend.

Ilja Gort schreef dit boek dat zich in Frankrijk afspeelt. De meest bijzondere personages komen te voorschijn en Abel is dromer. Dit geeft doldwaze situatie’s en brengt spanning mee. Maar daar is Angela, de vrouw van Abel, die meestal alles weer tot gewone proporties kan krijgen. Het verhaal neemt de lezer mee in de rijke fantasie van zijkant Gort. Bovendien kan Ilja Gort in bloemrijke taal de meest simplistische dingen omschrijven. Dit alles maakt het tot een ontspannen en vermakelijk boek. Uiteraard draait alles in dit boek om wijn en Frankrijk.

Ilja Gort is wijnboer in Frankrijk, televisiepresentator en schrijver van boeken. Alles in zijn werk draait om wijn en meestal om Frankrijk. Maar hij is Nederland niet vergeten en laat de Nederlanders kennis maken met de Zuid Europe (eet en drink) cultuur. Hij schreef al meerdere boeken, waarvan dit het eerste boek is waar gedeeltelijk spanning in voorkwam.

Reacties op: Doldwaas

128
Godendrank - Ilja Gort
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners